Wpis z mikrobloga

Nie no brawo, po prostu brawo. Normalnie jest lepiej niż myślałem. Gratulacje wykopie i wszyscy użytkownicy, którzy wyzywali Ukraińców od widlarzy, turańskiej cywilizacji, banderowców, szmaciarzy i innych takich przy wczorajszej aferze z pistoletem z Wrocławia. Zwłaszcza gratuluje kontom, które są tu kilka miesięcy a najgłośniej komentują takie sprawy z jakiegoś powodu. Napisałem wczoraj, że nie wiadomo o co poszło, czy to w ogóle Ukraińcy, czy to prawdziwy pistolet i że nie da się nic stwierdzić z dwóch filmików z końca i środka starcia. Oczywiście głos rozsądku zminusowany, no bo jak to tak nie dołączać do zbiorowego linczu?

No i co się okazało? Banda pijanych debili darła się pod sklepem jakiegoś gościa, zaczęli się awanturować, p--------i właścicielowi cegłą, gazem popsikali a ten przepędził ich pistoletem NA KULKI. Jeszcze na dodatek potem stawił się na komendzie a po polskich patriotach ani śladu. Zajebiście, od razu widać, że Wykopowicze to świadomi użytkownicy, którzy nie pozwolą wcisnąć sobie kitu (σ ͜ʖσ)

Pracownik, wraz z właścicielem pobliskiego sklepu zwrócili uwagę grupie Polaków, która spożywała a-----l przed sklepem i zachowywała się głośno. Wobec czego wywołała się awantura. Polacy użyli wobec pracowników i właściciela sklepu gazu łzawiącego, prawdopodobnie pieprzowego. Jeden z nich rzucił cegłówką w ajenta, jeden z nich miał ponoć także w ręce nóż. Przestraszeni właściciel z pracownikiem wyjęli pistolet na kulki i w ten sposób ich rozpędzili. W niedzielę (26 listopada) ajent z pracownikiem stawili się na komisariacie. Pracownik pojechał do szpitala wykonać badania lekarskie na skutek obrażeń, których doznał z powodu uderzenia cegłówką. Natomiast z Polaków uczestniczących w zajściu nie zgłosił się nikt – mówi st. asp. Aleksandra Freus z Komendy Miejskiej Policji we Wrocławiu.

https://gazetawroclawska.pl/mierzyl-z-broni-do-ludzi-mowil-ze-wschodnim-akcentem-dramatyczne-sceny-we-wroclawiu-zaczelo-sie-od-klotni-pod-sklepem/ar/c1-18105895

#ukraina #wojna #rosja #wykop #bekazpodludzi #wroclaw
Kagernak - Nie no brawo, po prostu brawo. Normalnie jest lepiej niż myślałem. Gratula...

źródło: maxresdefault

Pobierz
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zgubiles_sie_jelonku bronił się przed patusami, cóż za terror

Ciekawe że jak Polak się broni przed sebami, to wykopki piszą że oni na jego miejscu to by ich zabili

A jak broni się Ukrainiec to nagle biedne patusy chlip, zawsze dzień dobry mówili
  • Odpowiedz
@Kagernak ja p------e wy to naprawdę macie mózgi (chyba trochę na wyrost zakładam, że ta galareta w bani to mózg xD) propagandą xDDDDDD Typ wyskoczył z klamką na jakiś sebków, w środku miasta, a wy go bronicie, że to b--ń na kuli ja p------e xDDDDDD Jakby rolę się odwróciły i to do Ukraińca by mierzono z broni to byś takiej sraczki dostał, że byś się we własnym kale utopił
  • Odpowiedz
ja p------e wy to naprawdę macie mózgi (chyba trochę na wyrost zakładam, że ta galareta w bani to mózg xD) propagandą xDDDDDD Typ wyskoczył z klamką na jakiś sebków, w środku miasta, a wy go bronicie, że to b--ń na kuli ja p------e xDDDDDD Jakby rolę się odwróciły i to do Ukraińca by mierzono z broni to byś takiej sraczki dostał, że byś się we własnym kale utopił

@papieska_ONUCA: Nie
  • Odpowiedz
a umknęło ci to, że bracia r-------i gościowi butelkę na głowie? XDDDDDDDDDDDDDD Nie musisz odpowiadać, w---------j na czarną szaszka

@papieska_ONUCA: Ale incydent kałowy zaliczyłeś, psycha słaba że racji nie masz a twoje fikołki są bezsensu.
Z tego co było tam napisane, to gość dostał butelką PO tym jak uderzyli innego tą cegłówką.
Mogli typa zabić, ale dla onucy to się nie liczy, wiadomo
  • Odpowiedz
@josedra52: To w USA b--ń nie służy właśnie do tego, żeby karmić ołowiem swołocz niszczącą Ci sklep?

Przynajmniej zwolennicy gnatów zawsze to tak tłumaczą.
  • Odpowiedz
@Kagernak wykopki uważają, że jak ktoś cię zaatakuje na mieście to masz prawo go zastrzelić, najlepiej nawet jakby uciekał, no chyba że jesteś Ukraińcem to straszenie pistoletem na kulki jest przesada i przekroczeniem obrony koniecznej XDD
  • Odpowiedz
No ta bo straszenie kogoś pistoletem(nie ważne czy na kulki czy nie, zawsze trzeba brać najgroźniejsze pod uwagę) jest normalne.
Wschodnie standardy zachowaj u siebie, tutaj jest policja od takich spraw a nie samosady i straszenie komuś bronią
  • Odpowiedz
W USA nikogo by to nie interesowało i taki gość profilaktycznie zostałby dość szybko nakarmiony ołowiem

@josedra52: W USA gościu, to właściciel podziurawiłby patologię ołowiem i o trzymał uścisk lokalnego szeryfa oraz pamiątkowe zdjęcie z nim. Ewentualnie murzyni wyszliby na ulice robić protesty. Zależy w jakim stanie akcja miałaby miejsce. Natomiast na pewno nie musiałby straszyć pistoletem zabawkowym, bo miałby prawdziwy do samoobrony przed bydłem.
  • Odpowiedz
@JanDzbanPL: Powinien najlepiej dać się zabić patusom. Wykopki spuczają się nad USA, że tam w niektórych stanach, w samoobronie możesz użyć prawdziwej giwery i nawet zabić sprawcę, I w ogóle tak powinno być u nas. No chyba, że akurat ofiarą jest Ukrainiec, a sprawcami pato-patrioci, to wtedy pistolet na kulki jest zbyt ostry XDDDDDD
  • Odpowiedz
@Kagernak turbolehita nie pyta o fakty, on je sobie stworzy, jak mu akurat będą pasowały. To nie może tak być, żeby coś było nie po myśli bolaga i żeby się okazało, że hłopskorozumizm i chęć dopasowania faktów do światopoglądu zawiodła. Nie nie.

Natomiast dziwi mnie co innego - że Ty, drogi Autorze, po zapewne wielu latach na tym portalu, dalej nie przyjąłeś za pewnik tego, że po prostu większość (nie będę
  • Odpowiedz