Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak myślicie, co będzie z cenami nieruchomości za 3 lata? Akurat zmieniłam branże i w tym momencie nie mam zdolności na żadne sensowne mieszkanie w moim mieście :( Rezygnuję już z marzeń o wielkim mieście, powoli oswajam się z myślą, że nigdy nie będzie mnie stać na mieszkanie w nim i zastanawiam się co dalej z moją przyszłością. Wymyśliłam, że spróbuję przebranżowić się do ochrony zdrowia, żeby pracę znaleźć bez problemu w każdym miejscu i kupić mieszkanie za te 3 lata. Myślicie, że w powiatowych też tak będą rosnąć? Dobiła mnie ta cała sytuacja, bo zabrakło mi dosłownie kilku miesięcy żeby mieć zdolność na coś lepszego.
#mieszkania #nieruchomosci

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: 1. W powiatowych nie będą ceny rosły, nie ma szans... Demografia zrobi swoje
2. Jesteś kobieta więc wystarczy znaleźć faceta i będziesz mieć dom/mieszkanie co tylko zechcesz. Przy takiej nierownowadze każda szczupła kobieta wygrała życie
  • Odpowiedz
@ROCKNROLLLA: tyle że to jest trochę jak wróżenie z fusów. Warunki ekonomiczne mogłyby już dawno spowodować spadki, jednak wiara w inwestycje w nieruchomości i różne programy rządowe skutecznie pompują balonik. Także to nie jest tak, że da się jednoznacznie przewidzieć spadki, co pewna grupa robi od jakiś 3-4 lat (widać jak idą im przewidywania)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jesteśmy blisko, jeśli nowy rząd nie będzie ssał pały deweloperom (a na to się nie zanosi), to jest realna szansa na korektę (wcale nie taką małą - myślę, że cofnięcie o 30% jest spokojnie w zasięgu ręki - generalnie wzrosty spowodowanie BK2% i wczesniejszym darmowym kredytem podczas covidu jest wzrostem stymulowanym sztucznie więc do wymazania).
  • Odpowiedz