Aktywne Wpisy
blinkarA +17
Chłopak z tindera po pierwszej randce zaprasza mnie na wspólny wyjazd do Chorwacji na jego koszt.
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem

vieniasn +30
jakie macie swoje małe marzenie

Cześć,
Piszę pod tagiem #slub do mirków którzy brali ślub cywilny.
Czy u Was też spotkaliście się z betonem podczas próby organizacji ślubu cywilnego w sobotę?
Wszystkie USC w okolicznych gminach udzielają ślubów tylko w dni robocze.
Wygląda to na lobbying okolicznych parafii, w praktyce, osoby niewierzące zmuszone są do zawierania ślubu w dni tygodnia - i to w godzinach pracy urzędu!
Miło byłoby usłyszeć o Waszych perypetiach z USC, jeśli także przechodziliście tę drogę.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
· Zaakceptował: Dipolarny
Jeśli chcecie wziąć w urzędzie, to się nie dziwię, że nikt za 84 zł nie będzie się do was dostosowywać czasowo.
─────────────────────
· Zaakceptował: Dipolarny
─────────────────────
· Zaakceptował: razzor91
@thorgoth: I wszyscy goście też mają brać urlop? To, że ktoś nie chce ślubu w kościółku nie oznacza, że nie robi też wesela.
@mirko_anonim O, prowincja na Podkarpaciu. Dla nich to może być fanaberia, bo oni tam są przyzwyczajeni że wszyscy w kościółku biorą, to bastion katolicyzmu. Zostaje Ci większe miasto. W Rzeszowie na pewno nie będzie problemu.
@DerMitteleuropaer: a dlaczego wesele musi być w dniu ślubu?
Jedyne wesele w innym terminie niż ślub było spowodowane pandemią i lockdownem (wesele przełożyli na następny rok, ślub wzięli w 2020).
Ewentualnie wydać ten 1000zł i zorganizować ślub poza urzędem.
Dla mnie ten problem jest wydumany i możliwy do rozwiązania na tysiąc sposobów.