Wpis z mikrobloga

Pytanie do osób grających w #gry #grykomputerowe #mmo #mmorpg Czy ten gatunek już oficjalnie zdechł?

Już tłumaczę skąd pytanie: spędziłem kiedyś ładnych parę lat w Wowie (od Burning crusade do Pandarii), jak na tamte czasy tytuł naprawdę genialny. Tyle że jak go odpaliłem z ciekawości jakoś 2 dni temu to mimo puszczenia go w 4K i na wszystkich suwakach na max to widać ten skansen że aż oczy pieką. Ta gra bez napisania od nowa nie ma już sensu bo na obecne realia zwyczajnie wygląda jak gunwo.

Niby jest New World ale najpierw wystartował z gigantycznymi problemami a jak już go z grubsza naprawili to d------i DLC-kiem za 25$ który nic przełomowego (czy nawet wartego tyc pieniędzy) nie wnosi. I jakoś strach się w to pakować.

To jak to z tym jest? Czy istnieje jakiś tytuł w który warto sobie w wolnym czasie popykać czy MMO jest już na tej samej drodze co niegdyś RTSy?...

#pytanie
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@purrminator Wow nie może przejść na lepszy standard bo masa ludzi gra go na ziemniakach. I wtedy stracą dużą ilość graczy. Mam podstawkę NW ale nie umiem się wczuć w ten tytuł, nie chce się bawić w zbieractwo a n---------ć. To podnoszenie poweritemu gipsowymi odlewami tak mi nie leży, wolałbym czyste rng po ekspedycji. Mimo że graficznie jest spoko, też nie siedzi mi stylistyka i wolałbym pograć takie fanstasy/dark fanstasy. TESO
  • Odpowiedz
  • 0
@Kordianyt: ja tu o tym że WoW nie ma sensu bo wygląda jak ziemniak a ty o grze która graficznie wygląda jak Tibia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Aster1981 WoW premiera z 2005, GW2 z 2012, TESO z 2014, SWTOR z 2011 - zauważ że najmłodsza gra w tym zestawieniu zaraz skończy 10 lat. I to widać po oprawie graficznej. Ja wiem że te gry żyją
  • Odpowiedz
@purrminator: produkcje te maja przeciez odsiwzana grafike z czasem. Z nowych, takich wiekszych, jest New world.
A tak to sporo zmienia tryb multi i coop w ogromnej liczbie gier. Zamiast typowego MMO. Masz chocby D4.
  • Odpowiedz