Aktywne Wpisy

dariusz44 +84
#gielda
Wiecie co mi r---------a głowę? To że taki pionek jak jak ma włożone prawie 100k USD w akcje takiego majkrosofta. Wiadomo że na minus, ale nie o to.
Ja, zwykły Darek, mam k---a prawie 400k PLN w akcjach jednej spółki.
W portfelu prawie milion.
Ja, zwykły chłopak z bloku, który pierwsze firmowe buty miał mając lat 16. Jakieś converese’y. A teraz mam takich butów szafę. I wszytko.
Mózg r-------y.
Wiecie co mi r---------a głowę? To że taki pionek jak jak ma włożone prawie 100k USD w akcje takiego majkrosofta. Wiadomo że na minus, ale nie o to.
Ja, zwykły Darek, mam k---a prawie 400k PLN w akcjach jednej spółki.
W portfelu prawie milion.
Ja, zwykły chłopak z bloku, który pierwsze firmowe buty miał mając lat 16. Jakieś converese’y. A teraz mam takich butów szafę. I wszytko.
Mózg r-------y.
kurde_ +13
Wziąłem za żonę kobietę która jest niestabilna emocjonalnie. Jest p----------a. Teraz po ślubie to wychodzi. Odcina mnie od znajomych od rodziny snuje jakieś teorie spiskowe. Nie mogę nic porobić poza domem chociażby ogarnąć auto czy pomóc bratu na budowie bo zaraz mi p------i że nie poświęcam jej i dziecku czasu. Czuję się jak w psychiatryku. Z chęcią wziąłbym rozwód ale mam z nią kilku miesięcznego syna #gorzkiezale #zwiazki

Ostatnio byłem na imprezie gdzie był kolega ze swoją dziewczyną. W pewnym momencie kolega odpadł (ma słabą głowę i poszedł się zdrzemnąć) i ta jego dziewczyna się do mnie przysiadła i zaczęła się taka niekomfortowa dla mnie rozmowa. Na początku coś tam mówiła, że fajnie, że się kolegujemy itd., a potem przeszła do tematu, że „wpadłem jej od razu w oko jak mnie tylko kiedyś poznała”. Ja od razu uciąłem temat, powiedziałem, że nie chce rozmawiać o takich rzeczach. Ale to nie był pierwszy taki sygnał tej dziewczyny w moim kierunku, bo w wakacje też miałem takie wrażenie, że jakby „inaczej na mnie patrzy”. Wie, że jestem od jakiegoś czasu wolny.
No i tak się zastanawiam czy dać o tym znać koledze. Co sądzicie? Niby do niczego nie doszło, poza tym ja nigdy nie dopuściłbym do jakiejkolwiek „bliższej” sytuacji z dziewczyną kolegi. Martwi mnie to jednak, bo kolega jest w niej naprawdę zakochany. Z drugiej strony może lepiej się nie mieszać?
#zwiazki #logikarozowychpaskow #rozowepaski
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
K---y 2/3 w każdej kobiecie...
─────────────────────
· Zaakceptował: mkarweta
─────────────────────
· Zaakceptował: razzor91
─────────────────────
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@czescmampytanie: Powinni myśleć. Zawsze przed pomocą choć krótko się zastanowić. Chyba nie byłeś na ani jednym kursie pierwszej pomocy, bo byś to wiedział. Czasem trzeba, czasem warto, czasem nie warto, a czasem nie należy. W tym konkretnym przypadku moja opinia jest taka, że nie warto, bo nie masz pewności, że nie zaszkodzisz.
@czescmampytanie: Nie zawsze w pierwszej pomocy chodzi o zaszkodzenie poszkodowanemu. Pierwsza zasada: nie narazić siebie i innych. A na konkretnym przykładzie: masz skoczka z 10 piętra. Nie masz przy sobie maski CPR. Czy robisz sztuczne oddychanie? Nie. (Bo możesz się czymś zarazić, a jego i tak nie uratujesz.)
po pierwsze to ratujący ma w miarę możliwości dokonać próby ratowania do czasu wyjaśnienia sytuacji.
po drugie "należy pamiętać, że międzynarodowe wytyczne resuscytacji z 2005 r. zalecają zastosowanie samego masażu serca, jeśli ratow- nik nie potrafi lub nie chce
TL;DR: Gość chciał uświadomić sebę, że zadaje się z puszczalską karyną, a ta odwróciła kota ogonem i seba ją bronił.