Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: to nie takie proste miras, jak liczysz na wygodną pracę biurową bez żadnych cenionych na rynku umiejętności to musisz wysłać nie -dziesiąt ale -set CV i liczyć na cud.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jestem w trakcie zmiany pracy, ale generalnie pracowałam i będę pracować w korpo finansach bez studiów.
Dwa języki obce + certyfikat związany z finansami (+ oczywiście wszystkie pierdoły w rodzaju zaawansowany Excel blah blah blah).
Jednocześnie jak już wyżej zauważono - jeśli nie dawałeś rady na studiach ze względu na stres, obcowanie z idiotami, terminy i robienie rzeczy które obiektywnie nie mają sensu, to w pracy w korpo będzie Ci
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: wiedza z 2020, ale może będzie valid przynajmniej częściowo:
1. ogarnij excela. Serio, wiem, że na wykopie beka, ale w korpo z tego się korzysta, szczególnie świeżacy są gonieni do robienia raportów niezależnie od dziedziny, bo nikt tego nie chce robić. Poziom wyszukaj pionowo, jeżeli i tabel przestawnych na początek styknie.
2. Ogarnij angielski. Najlepiej komunikatywny, musowo do poziomu rozumienia czytanego tekstu, ale w praktyce ograniczy ci to ilość ofert
  • Odpowiedz