Aktywne Wpisy
slabehaslo +25
Minieri +150
Dziś Dzień Zaduszny, czyli dzień pamięci o zmarłych bliskich. Według wierzeń najlepiej unikać wychodzenia z domu o zmroku gdyż można spotkać błąkające się dusze. Mam jednak wrażenie że dusze które ja dziś spotkałem zbłąkane nie były i trafiały tu, na stację, z określonym zamiarem. W końcu po wczorajszym Święcie Zmarłych, rodzinnych spotkaniach i wspólnym oglądaniu "Znachora" przy kotlecie przyszedł czas na powroty do domu i wygląda na to że całkiem sporo osób
Media mówią o tym, że w autobusach w Warszawie znikną kasowniki do biletów kartonikowych.
Zamówienie ZTM zakłada, że bilety kartonikowe zostają.
Ale to nie jest jedyny problem. Z niepokojem obserwujemy powolne odejście od gotówki.
I nie jesteśmy jedyni - w swoim wystąpieniu RPO zwraca uwagę, że rozwiązanie przyjęte w nowym systemie biletowym
Z tego powodu wystąpiliśmy do ZTM z pismem, w którym pytamy m.in. o to:
- jakie problemy ma rozwiązywać nowy system biletowy;
- jakie dane będą zbierane, np. w ramach planowanej taryfy check in / check out, która zakłada odbijanie karty przy każdym wejściu do pojazdu i wyjściu z niego;
- czy ZTM przygotował ocenę skutków dla ochrony danych związanych z funkcjonowaniem nowego systemu.
Przeczytaj całe zapytanie i więcej o temacie na naszej stronie.
#warszawa #ciekawostki #ztmwarszawa #ztm
Układ dziurek w kasowniku nigdy nie był przypadkowy i położenie każdej dziurki coś oznaczało, coś jak kod binarny i taki bilet skasowany dziurkaczem, albo kasownikiem w kieszeni to można było sobie wsadzić, wiesz gdzie.
Na każdym przystanku z głośników leci przypomnienie żeby
@Special_ONE: sprzedawaliście bez kasy fiskalnej? ( ͡° ͜ʖ ͡°)