Wpis z mikrobloga

@kochamajfony: Mrożone ciasto po pierwsze nie traci na właściwościach, a po drugie Lidl ma też lokalnych dostawców którzy potrafią za normalne pieniądze sprzedać produkt.
  • Odpowiedz
@kamykus: a i tak najlepsze kajzerki są w Biedronce, nie wypiekają sami, tylko z piekarni im dowożą. I co ciekawe chleb też z biedronki, śniadaniowy, niekrojony. Lepszy niż te wszystkie krojone, pakowane.
  • Odpowiedz
@rolnik_wykopowy: w składzie może się niczym nie różnić ale lidl jest zagraniczny a lokalna piekarnia zazwyczaj należy do Polaka. Wiem że dla was to bez różnicy bo Polak to najczesciej jak Kali "ja chceć dużo zarobić i tanio kupić" i z takim podejściem właśnie większość Polaków ciągle będzie narzekać jak to ciężko się tu żyje, czy raczej wegetuje
  • Odpowiedz
  • 83
Jak wam chleb z dyskontu smakuje tak samo jak z piekarni to nie mam pytań. Przecież to pieczywo z ciasta głęboko mrożonego zawsze inaczej smakuje niż świeży chlyb.
  • Odpowiedz
@rolnik_wykopowy: mi wystarczy informacja, że chleb jest z zagranicznego molocha, wtedy już skład mnie nie interesuje. Po prostu go nie kupuję.
To tylko takie wtrącenie, wiem że nie dotykam sedna rozmowy ale zagraniczne sieci handlowe działają na mnie jak płachta na byka ;-)
  • Odpowiedz
@kierownik_niczego: no to cię zaskoczę xD Lokalna piekarnia, która teraz jest gigantem w regionie, w moim mieście dostarcza do Biedronki część chleba i bułek. I chleb dla Biedronki to jedyny chleb, który w składzie rzeczywiście to co na opakowaniu xD
  • Odpowiedz