Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak sie zachowac gdy przelozony pomimo innych ustalen chce mi dolozyc nowych obowiazkow w pracy? Nie, nie zwolnie sie. Tak, mam na umowie. Nie, nie chce tego wykonywac. Od poczatku poszlam do dzialu w ktorym nie mam do czynienia z ludzmi. Nowe obowiazki=staly kontakt z klientem. Na podwyzke ani awans nie moge liczyc jak dostane te obowiazki. Moze inaczej-jak odmowic zeby nie wyleciec?
#korposwiat #korpo #pracbaza

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim ja zawsze zaczynałam rozmowę od pytania które z dotychczasowych obowiązków mam przekazać, komu, kiedy mam go przeszkolić, kiedy i przez kogo przeszkolona zostanę ja, na jaki dokładnie okres mam przejąć obowiązki, jak wpisuje się to w moją ścieżkę rozwoju, czy mam mieć zmienione cele roczne, blah, blah, blah.
Generalnie im więcej pytań tym lepiej, ale muszą one sugerować nie, że nie chcesz czegoś zrobić, tylko, że dbasz o to żeby
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Miałem inny temat, ale podobna sytuacja. Podpisując umowę byłem zapewniany, że te stanowisko jest zdalne od zawsze na zawsze. Pracowałem tak pół roku, było wszystko ok, a tu zmienił się kierownik i wymyślił powrót do biura. Dałem mu szansę, pogadałem jak chłop z chłopem, jednak był nieugięty. Następnego dnia już byłem na L4 na deprechę i szukałem innej roboty.
Szef po 3 miesiącach dzwoni, że już wracają do pracy
  • Odpowiedz