Wpis z mikrobloga

• 28
@7ujMejster: moich rodziców wypisywali w ostatnich dniach do domu twierdząc że nic nie mogą już zrobić kiedy mieliśmy z nimi kontakt i rozmawialismy , nie żebym chciał kogoś pozbawiać miejsca w szpitalu, ale ten kraj to mem i trzeba walczyć o każdego do końca tak się jednak nie dzieje .
  • Odpowiedz
  • 81
@R-87 ale o niego nie trzeba walczyć, bo facet jest w stanie wegetatywnym z tego co rozumiem. Także dla niego powinno być hospicjum albo DPS.
  • Odpowiedz
@R-87: dzięki witek takich historii jest dużo więcej, ciekawe ilu ludzi umarło ponieważ załatwiła ona bezprawnie miejce dla męża na oimie, miejsce które powinno być wykorzystywane do ratowania życia, a nie jako zamiennik hospicjum
  • Odpowiedz
@R-87: też z drugiej strony jest terapia daremna i medykalizacja zjawiska śmierci, te hasło że o każdego trzeba walczyć to przesada, to nieraz lepiej że może w znanym sobie środowisku, otoczony rodziną człowiek umrzeć na swoich zasadach jest lepsze, nie sądzisz?

Nie odnoszę się ofc do przypadku Twojej rodziny bo go nie znam, może były wskazania ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@chcetylkoodpowiedzi: tak ale jeden lekarz powie tak drugi powie nie , kiedy mojemu tacie po terapii powiedziano proszę wracać do domu nic nie możemy zrobić zacząłem szukać sam prywatnie lekarzy i znalazłem w jego dziedzinie jednego specjalistę który powiedział że Tak owszem możemy coś jeszcze z tym zrobić dostał skierowanie do szpitala ale przyszedł cudowny covid i takich pacjentów zaczęto wypisywać ze szpitala do domu na przeczekanie ponieważ byli narażeni
  • Odpowiedz