Aktywne Wpisy
wykop14 +6
#bezsennosc Nie spałem dziś nic, leżałem i chciałem zasnąć, a mój mózg pracował na 200% Teraz wyczytałem: "Obecnie Księżyc znajduje się w fazie nowiu, który przypada dokładnie dzisiaj, 26 maja. To moment, kiedy Księżyc znajduje się między Ziemią a Słońcem, więc jego oświetlona strona jest zwrócona w stronę Słońca, a my widzimy jedynie jego ciemną stronę – #ksiezyc jest wtedy praktycznie niewidoczny na niebie. To przeciwieństwo pełni.
Podczas
Podczas

Sonny86 +37

Jak się ma słabe zarobki, oszczednosci i mieszka z rodzicami to po co pracować?
Mieszkania za najniższa krajowa i tak się nie dorobi, a rodziny nie założy.
@Glikol_Propylenowy: Owszem rozumiem te argumenty, tylko że praca za minimalna nie rozwiązuje nawet 1/10 tych problemów, za to dodaje
@Glikol_Propylenowy: W październiku można zapisać się na studia to daje 9 miesięcy NFZ za 80 zl.
Później do urzędu pracy na chwilę i znów październik.
Są też inne sposoby jak rejestrowanie i wyrejestrowanie się z urzędu pracy co 2 miesiące.
@Glikol_Propylenowy: Działa cały czas. Nawet zniżki na autobus są. Tylko PKP nie daje ulg powyżej 26 roku.
@KawaRozpuszczalna: od kiedy? Nigdy tak nie było i nie słyszałem, żeby ulgi studenckie działały gdziekolwiek powyżej 26lvlu.
Ludzie specjalnie się zapisują na studia i nie chodza byle tylko mieć ważna legitymację.
W sumie dzięki za jakąś tam motywację, bo jest nadzieja ze są ludzie, którzy nie mają tak z-------h doświadczeń jak moje.
@Glikol_Propylenowy: To doprawdy bez sensu, że musisz odstawić na bok dużo ważniejszą rzecz, aby użyć głupiego powiedzonka jako argumentu.
@Smasher69: ( ͡° ͜ʖ ͡°)