Wpis z mikrobloga

@NapoleonWybuchowiec: Jak przegrają to wtedy nieruchomości tu de moon, a Polska zamienia się w RFN i pompowanie kasy we wschodnią flankę NATO.

Zależy czy UE wpuści ich wszędzie czy utkną w Polsce/Słowacji/Węgrzech/Rumunii - jeśli tak to kto kupił mieszkanie ten wygrał życie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Sztywnesutkiszatana: Status uchodźcy przysługuje tylko w pierwszym kraju do którego uciekniesz, wystarczy że pozostałe kraje nie będą dawały ukraińskim uchodźcom prawa do pracy i będą zmuszeni do siedzenia w Polsce. Tak jak Polacy nie mogli normalnie pracować w Niemczech w latach 2004-2011 i dlatego zalewali UK, Irlandię I Holandię.

Jak UE nie otworzy się tak jak w 2022 to zostaną u nas.
  • Odpowiedz
@Sztywnesutkiszatana Niemcy maja obecnie w PL duzo swojego kapitalu, nawet zainstaluja swoj rzad, maja tanich pracownikow z minimalna 700 euro. Wezma sobie czesc Polski, to musza nam dac minimalna jak u nich, niemiecka emeryture, niemiecki socjal. Lepiej zostawic nas w spokoju.
  • Odpowiedz
@Sztywnesutkiszatana podsumowujac:
1. przyznales Zelenskiemu racje, ze kilka dziesiatek milionow uchodzcow bedzie po przegranej wojnie.
2. Ja stwierdzilem, ze bija sie tak naprawde o te same tereny od 2014 ktore sa tam pod okupacja. W skrocie kto mial s--------c to to zrobil. Ukraina przegrywa i traci te ziemie. Jak wydedukowales ze cala Ukraina bedzie pod butem rosjan i bedzie kilkadziesiat milionow uchodzcow?

A ty wyjezdzasz o bzdurnej analogii o Slasku ktora
  • Odpowiedz
1. przyznales Zelenskiemu racje, ze kilka dziesiatek milionow uchodzcow bedzie po przegranej wojnie

@notBart: tak, bo jeśli Ukraina utraci niepodległość (nawet jeśli oficjalnie utrzyma odrębność jak Białoruś) to zaczną się prześladowania/czystki wśród ludności, która broniła kraju. Nikt normalny nie zostanie, żeby zobaczyć co z nim zrobią.

2. Ja stwierdzilem, ze bija sie tak naprawde o te same tereny od 2014 ktore sa tam pod okupacja.

Co jest po prostu nieprawdą. Zajęli również
  • Odpowiedz
@Sztywnesutkiszatana ja nie wnikam w psyche Putina, oraz nie uwazam, ze maja racje w tej wojnie. Twierdze tylko, ze nie bedzie dodatkowych "kilku dziesiatek milionow uchodzcow". Porazka Ukrainy to nie zajecie kraju az po Lwow.
  • Odpowiedz