Aktywne Wpisy
Borsukii +621
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
xionc0586 +156
Jestem menadżerem na nockach i pracuję zazwyczaj z 2 innymi osobami z czego jedna to kobieta. Robota nie jest trudna. Zrobisz to co jest do zrobienia i możesz sobie na luzie siedzieć do końca zmiany. Poprosisz o coś faceta? Zazwyczaj nie ma problemu, pójdzie zrobić bez dyskusji, nie trzeba dwa razy powtarzać czy tłumaczyć. Poprosisz kobietę? Nie chce jej się, narzeka że jest zmęczona, że bolą ją nogi (od siedzenia na dupie),
A bo baba, a nie chłop więc w ogóle lewactwo woke i armagedon. Ciekawe, że Ci sami znawcy przemilczają, że całą Północą trzęsły czarodziejki, Ciri jest co najmniej Biseksualna w książkach, a od 2015 roku można nawet zdecydować, że w ogóle lubi tylko kobiety.
A bo skąd ona eliksiry jak nie przeszła próby traw, co w cinematicu jasno widać jest nie prawdą bo ma kocie oczy XD (a potwierdził to też niejako w wywiadzie Sebastian Kalemba Game Director) więc na którymś etapie po fabule W3 mogła zrobić TYM BARDZIEJ, że w samym W3 odtwarzamy cały proces.
A bo kobieta nie mogła być wiedźminem, co NIGDZIE w sadze nie jest powiedziane, bo przecież mimo braku możliwości przeprowadzenia próby traw, bo samego procesu w tamtym momencie nie znali, Vesemir z ekipą dają jej grzyby, mchy i inne dziwactwa, które dostawali młodzi adepci za co dostają o------l od Triss jak się zjawia w Kaer Morhen.
A bo walka nie taka, XD to cinematic nie gameplay.
A bo potwór mało słowiański, NO XD ile jeszcze będziemy wałkować słowiańskość Wiedźmina z której śmieje się sam Sapkowski? For fuck sake.
A bo Ciri brzydka. Nie skomentuję tego nawet.
Czy mi podoba się, że będzie to Ciri i że zrobili z niej wiedźminkę pełną gębą? Nie, też wolałabym możliwość stworzenia czegoś swojego w czasach pre Geralt ale nie można mieć wszystkiego, a Redzi w każdej z czterech swoich dużych gier i DLC pokazali, że co jak co ale fabułę potrafią dowieźć więc let them cook.
Czy kupię preorder? Niestety pewnie tak, choć na Cyberpunku się sparzyłam i przez problemy techniczne odbiłam się i skończyłam grę dopiero na krótko przed DLC jak połatali grę, ale co jak co pokładam wysoką wiarę w CDPR.
#wiedzmin #wiedzmin4
Zamiast na siłę klepać z niej wiedźminke, mogli pójść już utartą drogą na czarodziejkę, co nie wyklucza umiejętności mele.(Vilgefortz ktory sklepał geralta na wyspie)
Co do grania ciri nic nie mam, nawet to preferuje niż
Dowiadują się Ciri nie jest zwykłym dzieckiem i potrzebuje kogoś kto raczej wyszkoli ją na czarodziejkę niż wiedźminkę i dlatego sprowadzają Triss
Nie potrafili już przeprowadzać prób traw bo to zaginęło wraz
No i jeszcze ciri jest na tyle specialna, że wody brokilonu, które miały zmienić ją w driade nie zadziałały. Do tego stopnia, ze geralt nie byl w stanie uwierzyć, ze podano jej prawdziwe. To jakim próba traw ktora działa podobnie była w stanie to zrobić?
Jakby poszukać to na pewno znalazłbym w pamięci kilka rzeczy, ktore wyłączają tą
Druga sprawa Redzi regularnie olewają kwestie różnych zakończeń i ustanawiają własny kanon więc to mnie nie dziwi, że zdecydowali się, że opcja która jest potencjalnie najłatwiejsza do zmonetyzowania będzie kanonem.
@HumanBeing tu raczej chodzi o konstrukcję społeczną świata, jak dziewczynka była niechciana i była uzdolniona to wysyłało się ją do Aretuzy, jak
@MaxinEevee: nie porównuj treningu walki i lekkiego dopingu kompotem z grzybów do próby traw.
@MaxinEevee: po co? Boisz się że zabraknie na steamie/gogu na premierę? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Jako że Polacy znają najmocniej lore to się czepiają szczegółów XD
Picie eliksirów przez osobę bez próby traw? Szczelam że plec się nie liczy ale ona już była dorosłą dupą, gdyby konna było z dorosłych wiedzminkw robić to by nikt dzieci nie brał na wieszminow tylko doświadczonych wojów
Cdp jako firma dbajaca o szczegóły jako tako właśnie
@MaxinEevee: tylko
Tak jakby zapominacie że w W3 Yennefer odtworzyła proces Prób Traw i dodatkowo stabilizowała go magicznie na Avallahu. Znając proces można go usprawnić ¯_(ツ)_/¯ to jest akurat dość proste do wyjaśnienia.
Ważniejszym pytaniem jest - czemu miałaby to zrobić.
Że walka gorsza? No cóż, Geralt jest 200letnim wygą po kilku wojnach, który po drodze ubił wszystko co było do ubicia. Dodatkowo na nim przeprowadzone były extra
Ale w sumie sie zgadzam, jak redzi powiedzą że można to tak zrobią i c--j. Nie ważne czy ma to sens, zwlaszcza że jak wspomniałeś mają podkładkę z avalachem i yennefer
Widzisz redflagi a i tak jesteś pewna że to jest dobre i nie ma powodu do narzekań
Narzekanie jest zle
W cale nie widać Konsumpcjonizmu XD