Wpis z mikrobloga

@bezbekpol: To są suche statystyki bez emocji kolo. Najdłuższe i najtrwalsze związki najczęściej to takie, które trwają jeszcze od szkoły średniej gdy oboje małżonków nie miała żadnego partnera seksualnego, albo małżonek to drugi. Im, więcej partnerów u obojga płci tym większe prawdopodobieństwo na zdradę i rozwód, jeżeli para jest w małżeństwie. Statystyki z USA, bo w Polsce nie ma kasy na takie badania, a po drugie kobiety i tak zaniżą liczbę,
Najdłuższe i najtrwalsze związki najczęściej to takie, które trwają jeszcze od szkoły średniej gdy oboje małżonków nie miała żadnego partnera seksualnego

@Nowystaryziel: No tak, właśnie z tego powodu, o którym wspomniałem. Nie masz żadnego innego porównania, a cała twoja wiedza dotycząca związków, pochodzi z tej jednej jedynej relacji. Raz, że nawet nie jesteś świadom jakichś patologicznych zachowań (no bo skąd masz wiedzieć, że to i to nie jest normalne w związku,
@bezbekpol: Ciekawa hipoteza, ale nie znajduje żadnego potwierdzenia w badaniach. Kobiety które miały mniej partnerów seksualnych są również szczęśliwsze, więc jest dokładnie na odwrót niż mówisz sugerując, że takie kobiety są w gorszych związkach tylko dlatego że nie maja porównania i akceptują swoje rzekomo słabe relacje. Wręcz przeciwnie - kobiety z mniejszą liczbą parnterów seksualnych są w stanie stworzyć nie tylko trwalsze ale lepsze, bardziej satysfakcjonujące i wartościowe relacje
Pobierz dsfdfs - @bezbekpol: Ciekawa hipoteza, ale nie znajduje żadnego potwierdzenia w badan...
źródło: hd
Ciekawa hipoteza, ale nie znajduje żadnego potwierdzenia w badaniach.

jest dokładnie na odwrót niż mówisz sugerując, że takie kobiety są w gorszych związkach tylko dlatego że nie maja porównania i akceptują swoje rzekomo słabe relacje.

@dsfdfs: JAK MOGĄ WIEDZIEĆ, ŻE SĄ W SŁABEJ RELACJI, SKORO NIE SĄ TEGO ŚWIADOME? Byłem tam i wiem, jak to działa. Z pierwszą dziewczyną doszedłem do granicy, gdzie mnie zdradziła i dopiero wtedy miałem 100% pewności,
@bezbekpol: Można wiedzieć, że jest się w słabej relacji, nawet jeżeli to twój pierwszy związek, a twoje doświadczenia anegdotyczne nie mają tutaj żadnego znaczenia.
Tak czy inaczej, badania jasno pokazują, że jeżeli chcesz stworzyć trwały i szczęśliwy związek, to liczba poprzednich partnerów jest jednym z ważniejszych kryteriów którym powinieneś się kierować
@ol_Io: O kurde, zbliżam się do ostatniej, najgorszej grupy XD.Prawda jest taka, wiążąc się z kimś, wasza żona starzeje się, tak samo jak ewentualne laski wokół. Więc nie ma co się spieszyć. Jak wieku 40 lat zachciewa się ślubu, to przynajmniej ostatnie kilkadziesiąt lat spędziło się z wieloma kobietami.
@bezbekpol: się zesrałeś. Niech i ja wytłumaczę.

jak nie masz porównania, to po prostu akceptujesz to co masz i dlatego się tego trzymasz.

@bezbekpol: niekoniecznie. Możesz również brać naukę z obserwacji relacji innych ludzi samemu mając jedno partnera, a obserwując takie, co w każdą sobotę mają innego.

To trochę tak, jakby mój znajomy znalazł jakiś pierwszy lepszy januszeks

@bezbekpol: jak odchodzisz z januszeksu albo Ciebie wyrzucają, to nie zabierają
@bregath: po pierwsze, zesrałeś to się ty i choćbym chciał cię brać na poważnie, to widząc jak ktoś zaczyna od takiego tekstu, a sam wali elaborat, to mam go za sfrustrowanego przygłupa, który już na starcie pokazuje, że ma #!$%@? do powiedzenia.

niekoniecznie. Możesz również brać naukę z obserwacji relacji innych ludzi samemu mając jedno partnera, a obserwując takie, co w każdą sobotę mają innego.

Po co ta skrajność? Przerasta cię
Z tego wykresu w zasadzie wynika, że taka kobieta która miała 2 partnerów to najgorsze co może być. Na pewno rozumiesz co wstawiasz?

@Nowekonto1238: A czego nie rozumiesz???

Dziewica nie szuka niczego lepszego, bo nie wie że może być lepiej. Przechodzona z 100 przebiegu wie, że to co dobre juz za nią. A taka co zakosztowała raz białego, raz czarnego - szuka jeszcze lepszego. Znasz ten dowcip o pietrowym sklepie z