Filtrowanie kaskadowe w Excelu to technika używana do filtrowania danych w arkuszu kalkulacyjnym, która pozwala na bardziej zaawansowane i złożone operacje filtrowania. W skrócie, filtrowanie kaskadowe pozwala na filtrowanie danych na podstawie jednego kryterium, a następnie nałożenie kolejnych filtrów na wynik filtrowania poprzedniego, tworząc hierarchię filtrów.
Na przykład, można użyć filtrowania kaskadowego do wyświetlenia tylko tych rekordów, które spełniają pewne kryteria, a następnie nałożyć
@Sl_w_k_1 @fasola_i_groch @Limonene Odpowiedź macie w punkcie 4: "używając filtrowania kaskadowego, czyli umieszczając tabelę wynikową pod źródłową". Zakładam, że chodzi o filtr zaawansowany, tylko zadanie pewnie sam Czarnek pisał.
#onet #zegarki #heheszki Pamiętajcie jak macie zegarek za 2 tys. zł to według Onetu jesteście złodziejami i miliarderami. (polski Zegarek Błonie Polan 2)
Mam taki pomysł, żeby budować odwrotnie: chodnik i droga dla rowerów poziomo, płasko, bez obniżeń, a na jezdni co posesję robić podjazd i zjazd dla samochodów. Oczywiście łagodny, żeby sobie zawieszeń nie popsuły! ( ͡°͜ʖ͡°) #pedalarze #rower #szosa #polskiedrogi
Zadanie 2 zrobiłem normalnie ale Zadanie nr 5 z filtrami kaskadowymi nie mam pojecia.
#pytanie #office #excel
źródło: IMG_20231105_172409
Pobierz@Sl_w_k_1: https://www.ablebits.com/office-addins-blog/dependent-cascading-dropdown-lists-excel/ może o to chodzi, po polsku z taką nazwą się nie spotkałam
Filtrowanie kaskadowe w Excelu to technika używana do filtrowania danych w arkuszu kalkulacyjnym, która pozwala na bardziej zaawansowane i złożone operacje filtrowania. W skrócie, filtrowanie kaskadowe pozwala na filtrowanie danych na podstawie jednego kryterium, a następnie nałożenie kolejnych filtrów na wynik filtrowania poprzedniego, tworząc hierarchię filtrów.
Na przykład, można użyć filtrowania kaskadowego do wyświetlenia tylko tych rekordów, które spełniają pewne kryteria, a następnie nałożyć