Aktywne Wpisy

AaAnAh +139
Jechałem kiedyś samochodem z takim gościem, który myślał, że czym później zatankuje auto na stacji, tym dalej później dojedzie (miał przy sobie 20zł) Minęliśmy kilka stacji, a on przy każdej mówił, że na kolejnej zatankuje. Aż w końcu zabrakło paliwa i pchaliśmy jego gruza na najbliższą stację xd W ogóle nie rozumiał, jak mu tłumaczyliśmy, że to obojętne, czy zatankuje teraz, czy za 10km, bo w baku będzie tyle samo paliwa. Kranik

rutekboss +202

30 lvl, korpośmieć z zarobkami 8700 brutto (w mojej branży wiele więcej nie wycisnę), #wroclaw, łącznie 170k oszczędności (140 moich uciułanych dzięki emigracji i życiu jak szczur w wojewódzkim + 30 obiecanych kiedyś przez rodziców). Zrobiłem głupotę nie ładując się po same kule w #kredyt2procent? Z jednej strony obawiam się, że będzie tylko drożej i żadnych spadków się nie doczekamy dzięki dokładaniu do tego pieca przez polityków, ale z drugiej nie widziało mi się kredytować się na kurnik 40 metrów za 550-600k + wykończenie na jakimś zaszczanym Zakrzowie czy innej Lipie. Wciąż biję się z myślami czy nie wybrać mniejszego miasta, bo piwniczak here i w sumie nie chleję i nie baluję na mieście co tydzień, a sklepy czy inne baseny są teraz w każdym powiatowym. Myślalem o jakiejś Świdnicy albo innym Lubinie - zadbane miasta, wszystko pod ręką i praca w okolicy jest. Ale sam już nie wiem...
#nieruchomosci
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Tak, nawet jeśli nieruchomości spadną 01.01.2024 o 50% to ty biorąc wtedy kredyt komercyjny oprocentowany na 7-7,5% zapłacisz taką samą ratę co BK2% kupując dzisiaj na bardzo drogim rynku. Kluczem jest skala dopłaty i darmowy kapitał, a nie sama nominalna cena mieszkania.
Jakie są szanse na to, że rynek nieruchomości spadnie o 50% musisz już ocenić
XD
@mirko_anonim: Chciałem napisać że macie patodeweloperskie Jagodno o którym było ostatnio głośno ale widzę że tam ceny też p------e xd
@TwojHimars: zajebista Rada wykopowego experta
@mirko_anonim: każdy, kto ma możliwość wzięcia tego, a nie weźmie to idiota bez podstawowej znajomości matematyki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo