#samochody #auto #pytanie Ile Waszym zdaniem samochod powinien mieć minimalnie pojemności silnika, koni mechanicznych i maksymalnie lat żeby był sens je kupić jako pierwsze auto ktore w miare dobrze sie prowadzi? Szukam jakiegoś pięciodrzwiowego hatchbacka, głównie do jazdy po mieście, czasem wyjadę w krótką trasę. Aktualnie ustaliłem sobie takie parametry ale może to za mało / za dużo:
silnik min 1.2 i 100 koni mechanicznych lata od 2018 i nowsze
@tttttt475: za dużo nigdy nie będzie ( ͡°͜ʖ͡°) wszystko zależy w jakim aucie będzie dany silnik, taki 1.0 100 konny czy 1.2 inaczej pojedzie w czymś wielkości twingo i megane, ale jak ktoś jeździ normalnie i nie oczekuje sportowych doznań w mieście (iksde) to taka bariera tych 100-115 koni jest akurat
@Zulf: e46 jak tak cie to bardzo interesuje, i tak nadal uważam że mini cooper jest gejowski i w dodatku ma tragiczne właściwości jezdne. I co z tego że pisze na tagu przegryw? To ty kłócisz się z 15 lat młodszym nastolatkiem na wykopie xD
@Kuba04 ale o co ja sie kloce? Wyrazilem swoja opinie a potem z ciekawosci sprawdzilem wpisy i nie bylo wiekszego zaskoczenia. Nie wiem o jakich tragicznych wlasciwosciach jezdnych mowisz, bo mam nadzieje ze wersje cooper i cooper s odrozniasz od zwyklego mini. A tak swoja droga jezdzac e46 w nie porywal bym sie krytyke wygladu innych samochodow ;)
Nie wiem o jakich tragicznych wlasciwosciach jezdnych mowisz
Np. o tym że ma 3,8m długosci, rozstaw osi 2,5m, przód napęd i wysoko postawione zawieszenie. Te cechy to przeciwieństwo dobrego prowadzenia się samochodu.
A tak swoja droga jezdzac e46 w nie porywal bym sie krytyke wygladu innych samochodow
Mi i wielu osobom się podoba, jak na tak niską cene praktycznie nie ma lepiej wyglądającego auta, a z ciekawosci czym ty jeździsz? @Zulf
@Zulf: Troche smieszne że jak masz m5 e60 to wychwalasz mini coopera ponad e46 i piszesz że rodzaj napędu i rozstaw osi nie mają wpływu na prowadzenie auta. Jestes ewenementem bo wszyscy ludzie mające sportowe auta z którymi rozmawiałem są tego zdania co ja
@tttttt475: Jeśli nie patrzeć na koszty eksploatacji to pojemność jest bez znaczenia. Maksymalny wiek zależy tylko i wyłącznie od twojego budżetu. Według mnie do miasta wystarczy silnik o mocy 100km z turbo.
Ile Waszym zdaniem samochod powinien mieć minimalnie pojemności silnika, koni mechanicznych i maksymalnie lat żeby był sens je kupić jako pierwsze auto ktore w miare dobrze sie prowadzi? Szukam jakiegoś pięciodrzwiowego hatchbacka, głównie do jazdy po mieście, czasem wyjadę w krótką trasę.
Aktualnie ustaliłem sobie takie parametry ale może to za mało / za dużo:
silnik min 1.2 i 100 koni mechanicznych
lata od 2018 i nowsze
źródło: cc14f3e34ac2a6bdc53b21b0fcb04ac1
PobierzNp. o tym że ma 3,8m długosci, rozstaw osi 2,5m, przód napęd i wysoko postawione zawieszenie. Te cechy to przeciwieństwo dobrego prowadzenia się samochodu.
Mi i wielu osobom się podoba, jak na tak niską cene praktycznie nie ma lepiej wyglądającego auta, a z ciekawosci czym ty jeździsz?
@Zulf
A co do tych wymiarow i i rodzaju napedu nawet nie bede komentowal bo mi sie nie chce prowdzic jalowych dyskusji
@tttttt475:
Nie patrz wyłącznie na moc, ale zawsze pod kątem masy