Wpis z mikrobloga

via Android
  • 1
@Skarsol nic wymyślnego tutaj nie ma warzywa rzucone do miski i mięso mielone usmażone na patelni. Bułka to łubin z glutenem zmieszany, to sam eksperymentowałem, beton to masło orzechowe zmieszane z odżywka białkową i kawałkami czekolady 100%
Żadne wymyślne przepisy, wszystko po prostu jak jest zmieszane i rzucone na talerz, z wyjątkiem mięsa i łubinu z glutenem, które zostały wcześniej podgrzane xD
  • Odpowiedz
Spróbuję zrobić te bułki z łubinu, nie trafiłem na to wcześniej. W sumie od około 7 lat jestem na low carb, zmieniam nawyki coraz bardziej w kierunku keto. Pieczywa prawie nie jem, a kebsa czy burgera czasem by się wciągnęło :) Sałatki robię podobne, np. Mix sałat, młody szpinak, ogórek, pomidorki koktajlowe, ser feta, oliwa z oliwek, pestki słonecznika i dyni, tuńczyk w kawałku z puszki - 5 minut i super smakuje.
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@Skarsol ja stawiam na prostotę, jak widzę przepisy na keto pieczywo, gdzie jest z 6 składników, jakieś miksowanie, przekładanie, ubijanie to nigdy w życiu mi nie chciałoby się tego robić. Swoje robię tak, że do miski sypię z paczki łubin i gluten, zalewam wodą rzucam kawałek drożdzy mieszam i odstawiam. Jak chcę bułę to wyciągam kręcę z tego kulę rzucam do piekarnika i gotowe. Piekę i zostawiam do wyrośnięcia ciasto na
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Skarsol swoją drogą to przez jakieś pierwsze 4 miesiące bylem mocno radykalny, taki typowy keto neofita i też żadnego pieczywa, żadnych keto mieszanek bo to oszukiwanie samego siebie, do niczego nie jest potrzebne, ale z czasem sobie zacząłem eksperymentować z tymi mąkami i w sumie czemu miałbym nie jeść? W ketozie ciągle jestem i to głębokiej, bo mierzę, realizuje swoje cele, szybko, łatwo i tanio się to przyrządza, wygodniej mi się
  • Odpowiedz