Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jaki jest sens tego durnego życia? Nie wiem co we mnie bardziej siedzi zrezygnowanie czy frustracja tym wszystkim..
1. Znajomi - których w zasadzie nie ma. Stare "znajomości" z czasów studiów to nie były znajomości, bo trwały dopóki masz notatki i przez 3 lata ciężko zbudować coś trwałego. Potem każdy idzie w swoją stronę, przeprowadza się, zakłada rodzinę. Teraz oni mają dzieci, kredyty, domy i są zamknięci w swoim kręgu i poświęcają czas swojej rodzinie.
2. Praca - mimo pracy biurowej (która miała być wygrywem) nie zapewnia mi takie zarobk żebym mógł żyć swobodnie bez zmartwień. Każą się szkolić, brak udział w projektach ale nic z tego nie ma, poza dobrą oceną na koniec roku (czyli cie nie zwolnią).
3. Życie singla - wszystko jest coraz droższe, kredyt na mieszkanie dla jednej osoby to pętla na szyje, chodzenie jako singiel na miasto jest depresyjne bo nikt poza mną (i emerytami) nie chodzi sam do restauracji, kina, muzeum, koncerty, etc.
4. Randki - ich nie ma. Pozakładałem konta na wszystkich apkach, nawet kupiłem premium dla eksperymentu. Nawet jak są pary to żada nie odpisuje. Nic tylko co chwile usuwam i zakładam z powrotem #tinder.

Kiedyś myślałem, że jak będę miał 20 lat będzie lepiej, potem że jak 25, potem że jak 30.. i co teraz skoro jest widocznie coraz gorzej? Nie widzę w tym wszystkim sensu. Każdy aspekt życia na minus z roku na rok. Marna egzystencja, marazm, monotonnia, zawód, frustracja, niemoc.

#przegryw #przemyslenia #feels #depresja #samotnosc #tfwnogf #suicidefuel #agepill #blackpill #wykop30plus #wykop30club #przegrywpo30 #zwiazki #relacje

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jaki jest sens tego durnego życia? Nie wiem c...

źródło: w7GH7r5JT

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:
Masz sześć lat i robisz sobie drzemkę
Budzisz się, masz sześćdziesiąt, a dzieci stają się tobą
Wieki nie trwają wieków, to oszustwo
Kiedy mówią, że wszystko przed tobą - kłamią, wszystko jest teraz
To nie prędkość światła jest barierą - to prędkość czasu
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

1. Znajdź hobby, takie które się je uprawia poza domem.
2. Poprzez hobby znajdź nowych znajomych.
3. Poprzez znajomych poznawaj kobiety.

No i wieku 30+ to szybkie randki działają lepiej od apek.
  • Odpowiedz
@kexus512 największe kłamstwo - baw się, na założenie rodziny masz jeszcze czas. Pracuje w korpo, są całe tabuny singli koło 30, ja jestem kilka lat starszy i ludzie z mojego rocznika na tym etapie mieli 1-2 dzieci, o ślubie czy stałym związku nie wspominając
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 9
Anonim (nie OP): @eeemil: akurat wymieniłeś te które robi się w pojedynke xD a nawet jak chcesz znaleźć towarzyszke to skąd weźmiesz na rower/bieganie? na wszystkich forach jest masa spermiarzy przez których się nie przebijesz a jak ty wystawisz ogłoszenie to 0 odzewu

· Akcje: Odpowiedz anonimowo ·
  • Odpowiedz
jak chcesz znaleźć towarzyszke to skąd weźmiesz na rower/bieganie?

@mirko_anonim:

Poprzez hobby znajdziesz nowych znajomych facetów.
Dopiero przez tych nowych znajomych facecetów poznasz nowe kobiety (koleżanki ich
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: znajomy znalazł dziewczyne w grupie gdzie chodzili wspólnie na spacery, wiek 27 lat i nie jest żadnym gigaczadem, wręcz przeciwieństwem bo koleś ma 167cm i waży chyba ok. 150kg
  • Odpowiedz
@mirko_anonim No to przecież jest 257% prawdy!!! Przecież ile pustych ludzi chodzi... Nie mówię tu tylko o puste emocjonalnej... I też oczywiście mam na myśli siebie...
( ͡° ʖ̯ ͡°)()
  • Odpowiedz
Ja bym zaczęła chodzić na wolontariat do schroniska dla zwierząt na wyprowadzanie raz w tygodniu np w sobotę psów na spacery. Masa ludzi i łatwo zagadać bo zwierzaki to taki przyjemny temat i ludzie chętniej o nich gadają. Nie wiem czy takie spacerki organizują schroniska w Twojej okolicy, wiem że u mnie tak i cieszą się one dużym zainteresowaniem a mieszkam w mieście 30k ludzi. Jak nikogo nie poznasz to chociaż zrobisz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to może warto coś zmienić w swoim życiu? Jeżeli masz spędzić życie samotnie to niech to życie będzie na Twoich zasadach. Albo może to odwrócenie życia o 180 stopni sprawi że kogoś poznasz.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Sprawa jest ultra prosta. Życie masz jedno, po śmierci nie ważne kto co będzie o tobie gadał. Rób co chcesz, zachowuj się jak chcesz, byle sprawiało ci to frajdę. (oczywiście, w ramach legalności :P).

Śmieszny mnie ten nagłówek pseudo 'artykułu'. W dupie mam czy ktoś mnie nazwie dzieckiem w wieku 30 lat. Jak chcę se pograć w gierki to se pogram. Jak chce wyjść na siłkę to se wyjdę.
  • Odpowiedz