Aktywne Wpisy
picasssss1 +983
Holiday park tego milionera co kazał wały rozkopać w Jeleniej górze. Abstrahując od tego dzbana to kto tam jeździ zdrowy na umyśle xD ni to hotel nie to domek na uboczu, wygląda to jak obóz koncentracyjny.
#powodz
#powodz
Kearnage +582
Co jest złego w tym, że kierują się swoim interesem i chcą pracować lekko? Co jest dziwnego w tym, że nie przywiązują się do miejsca pracy tylko idą tam gdzie będą mieli lepiej? Sam jestem późnym milenialsem i mam dokładnie tą samą strategię na rynku pracy. Dostaje lepszą ofertę to ją przyjmuje i odchodzę tam gdzie będę miał korzystniejsze warunki. Zawsze jestem na rynku pracy i wysyłam CV, a nóż się uda zmienić pracę na lepszą. Tym sposobem, w ciągu dwóch lat zmieniałem robotę 2 razy i mam coraz lepsze warunki.
Serio? O jakiej lojalności mówimy skoro pracodawca wywali pracownika bez żadnych skrupułów gdy znajdzie kogoś tańszego albo zastąpi go AI. Na zachodzie są już przypadki, gdzie całe działy są zwalniane bo ich pracę przejmuje sztuczna inteligencja. CEO mówią, że to "trudna decyzja" ale konieczna. No pewnie, że konieczna bo każdy dba TYLKO o swoje interesy.
Jak słusznie zauważył @przegryw162cm w prywatnej rozmowie ze mną, jedyna więź z pracodawcą to comiesięczny przelew na konto. Janusze chcę po prostu mieć niewolników za minimalną którzy będą wykonywać swoją pracę, nie rozwijać się i tyrać do śmierci na jednym stanowisku. Tylko dlatego, że mają w tym interes.
A już prawdziwą komedią są komentarze sfrustrowanych boomerów, którzy całe życie byli podnóżkami w kołchozie, jakie to pokolenie Z jest roszczeniowe. Nawet pod tym artykułem z którego jest screen.
https://www.money.pl/gospodarka/rewolucja-rynku-pracy-czy-chwilowa-fanaberia-wszystko-co-trzeba-wiedziec-o-pokoleniu-z-6882394647538624a.html
A Ci młodzi patrzą na starych którzy całe życie kierowali się swoimi wartościami i co mają? Gówniane mieszkanie (albo brak i wynajem), gówniane zarobki, gówniany samochód, gówniane życie - człowiek g---o.
Widzą boomerów-nieudaczników i wiedzą, że skoro nie chcą skończyć jak oni to muszą rozpychać się łokciami i walczyć o swoje.
Żeby Ci boomerzy mieli jeszcze w większości jakieś sukcesy zawodowe/finansowe. Ale większość z nich to spłukane zawodowe przegrywy i nie mają niczego czego można zazdrościć.
#przegryw #pracbaza #januszex #kolchoz #robpill #praca #januszalfa #produkcja #zalesie #bekazpodludzi #takaprawda
Nic takiego nigdy nigdzie nie miało miejsca a ty przestań wymyślać i usuń konto.
https://www.money.pl/gospodarka/firma-zastapila-90-proc-kadry-sztuczna-inteligencja-to-zla-wiadomosc-dla-pokolenia-z-6950709649582912a.html
A kazać to sobie możesz starej w domu, jak Ci kotlety spali, a nie mi.
Raz pamietam ze z ciekawości sprawdziłem jak wyglada sytuacja w innych firmach. Przychodzę do zakładu fajnie czysto. Miałem wykonać próbki spawalnicze. Niedoszły brygadzista się pyta czy mam swoją maskę, uznałem to za żart o powiedziałem ze nie i spawarki tez nie wziąłem. To nie był zart i w
@TurboDynamo: nie wspominając już ile teraz jest depresji i innego psychicznego
Mnóstwo depresji u zetek jest z prostego powodu - wmawiają sobie że są ofiarami. Minielalsi nie mieli takiego mindsetu że są ofiarami Janusze/systemu/ideologii przez co stworzyli najlepsze czasy.
Zetki są zniszczone przez
Wiec czy to silne pokolenie które jest takie zaradne, daje się tak ostentacyjnie wykorzystywać? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Rustyyyy: 1000zł za ile? napisz to jednym słowem i po polsku jak możesz
Było to 5-6k przed inflacyjnych złotych i nie wiem ile to jest na obecne.
Wiec na kartce napisałem 4500.
Może ci jeszcze napisać ilość mieszkańców w powiatowym? 90k mieszkańców. Czy teraz czujesz się usatysfakcjonowany?
Teraz nazwij mnie robolem i powiedz jakie mam szanse u płci przeciwnej.