Wpis z mikrobloga

Za dzieciaka obiecałem sobie, że jak dorosnę, to nigdy nie kupię tego gówna i nikt w moim domu nie będzie musiał tego gówna jeść. Obietnicy, jako jednej z nielicznych, dotrzymałem.
#jedzenie #gotujzwykopem
Piastan - Za dzieciaka obiecałem sobie, że jak dorosnę, to nigdy nie kupię tego gówna...

źródło: 00040879

Pobierz
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ChlopoRobotnik2137: z tym swojskim to też bym tak nie był do przodu. Kwestia przyzwyczajenia. Jak ktoś kto jadł sklepowe masło od zawsze, dostanie masło "ze wsi" to będzie dla niego dziwnie smakować i źle pachnieć. Osobiście nie jestem w stanie go jeść
  • Odpowiedz
@xxx_XXX_xxx

z MASŁEM ROŚLINNYM [s--------y nawet nazwę zabrali :< ]

I dobrze, że zabrali bo to robienie konsumenta w c---a. Czekam na d-------e wszystkich kiełbas sojowych i innego mleka migdałowego
  • Odpowiedz
@Piastan: U mnie ojciec twierdzi że masło z sklepu to już nie jest to masło co kiedyś więc kupuje margarynę. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137:

wychowal sie na wsi, wiec zna smak swojskiego masla i chleba, a kupuje g*wno?

To jest jedna z zagadek współczesności, ludzie wychowani na jakościowym jedzeniu zaczynają jeść g---o i dopiero potrzeba nowego pokolenia wychowanego na tym gównie, które zaczyna mieć świadomość i tęsknotę za pełnowartościową żywnością.
  • Odpowiedz
  • 1
@Piastan a ja odszedłem od jakiejkolwiek formy smarowidła na chleb. Wale bezpośrednio kawałek sera, szynke czy pomidor i jest git.
  • Odpowiedz
@rtone: Dokladnie. Pamietam jak ja tam za gowniaka jezdzilem do babci, to sami chleb piekli w jakims piecu starym. Taki dobry chleb na zakwasie co byl swiezy caly tydzien. Pamietam ze bardzo go nie lubilem, ale pewnie dlatego ze bylem przyzwyczajony juz do miejskiego chleba bialego.
  • Odpowiedz
@Piastan: same here. Teraz tylko finuu z wygody, ale pamiętam czasy takiej biedy w domu, że rodzice kupowali hurtowo starą Kruszwicę, mrozili cały karton i starczało na pół roku. Czasem jak była splesniała, to mama usuwała grzyba z wierzchu i można było jeść.
Młodzi nie wiedzą co to bieda :)
  • Odpowiedz
skad takie nowinki

@ChlopoRobotnik2137: tłuszcze roślinne i zwierzęce, czyli nienasycone i nasycone. Nasycone przyczyniają się do zwiększonego poziomu cholesterolu, dodatkowo nienasyconne nie są produkowane przez nasz organizm więc dobrze jest je dostarczać. ogólnie możesz mieć c-----ą i dobrą margaryne tak samo jak z masłem, ale margaryna teoretycznie jest lepsza
  • Odpowiedz