Za dzieciaka obiecałem sobie, że jak dorosnę, to nigdy nie kupię tego gówna i nikt w moim domu nie będzie musiał tego gówna jeść. Obietnicy, jako jednej z nielicznych, dotrzymałem. #jedzenie #gotujzwykopem
@Piastan: brawo, u mnie ojciec ze wsi, a kupuje maslo mix z roslinnym. Nie moge tego zrozumiec. wychowal sie na wsi, wiec zna smak swojskiego masla i chleba, a kupuje g*wno?
@ChlopoRobotnik2137: u mnie było podobnie, hajsu mieli ale akcje typu wykąpie się po Tobie, nie spuszczaj wody czy margaryna zamiast masła były cały czas xD
@memiusz: Tyle się mowi o tym że najgorsze jedzenie to takie które jest wysokoprzetworzone. Czy jest cos bardziej wysokoprzetworzonego niz margaryna pełna tłuszczy trans?
@kayleigh1507: w wypiekach nie ma wysokich temperatur. Chleb w środku osiąga max jakieś 90 stopni, ciasto podobnie. Może kruche będzie miało trochę więcej. Gdyby miało powyżej ±130°C, to by zaszla reakcja maillarda, a nie zachodzi( ͡°͜ʖ͡°) znaczy zachodzi, ale tylko np w skórce chleba.
@Piastan: z dzieciństwa kojarzę MR i od dziwo w kategorii 'margaryny' smakowało mi to wtedy bardziej niż inne Kamy, Smakowite czy inne Delmy. Od wielu, wielu lat do chrupiącego chlebka tylko masło.
@Piastan: margaryna generalnie ssie i ponoć wcale nie jest zdrowa (gdzie panowało takie przekonanie w latach '90, że wszelkie ramy i inne #!$%@? są zdrowsze od masła)
@Piastan: a ja kupuję bo dla mnie to wspomnienia dzieciństwa, smak świeżego chleba z MASŁEM ROŚLINNYM [#!$%@? nawet nazwę zabrali :< ] , wizyt u dziadkow i beztroskich czasow
Gibała wziął psa na scene i zaczął go całować xDD Ktoś z publiczności "żone byś pocałował" i wtedy dopiero podszedl do niej (to ta po prawej na screenie)
#jedzenie #gotujzwykopem
Gdyby miało powyżej ±130°C, to by zaszla reakcja maillarda, a nie zachodzi( ͡° ͜ʖ ͡°) znaczy zachodzi, ale tylko np w skórce chleba.