Aktywne Wpisy

lubie-sernik +1
Czy ukradłeś coś kiedyś? Jak tak to co i skąd?
ukradłeś?
- tak 66.2% (51)
- nie 33.8% (26)

Dy8ala94 +74
Zdjęcie które można poczuć...nawet nie wiem jak to otagować
źródło: GohN_USW0AArTKs
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: GohN_USW0AArTKs
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
źródło: 20231018_083914
PobierzŁAAAAAAAAAAAAAA
BEZSENSOWNYM
Brednie, z 20 pkt różnicy między IQ Europejczyków i Afryki subsaharyjskiej maksymalnie 25% jest przypisywalne środowisku. Różnica jest w ogromnej większości genetyczna. Poczytaj badania.
Mogę się też bez problemu wycofać do tezy zerowej, i mówić że poziom IQ i genetyka nie są ze sobą związane. To wy sugerujecie, że przez geny czarni mają mniejsze IQ, aka to wy macie coś do udowadniania.
Dodam jeszcze, że sam jeden wykres nie udawadnia wiele, korelacja to
@Diamond-kun: to nie jest hipoteza zerowa, wszystkie cechy ludzkie są dziedziczne, więc inteligencja ogólna także
zapraszam na reddita z takimi pseudomądrościami dla midwitów
:
1. Tekst nie jest napisany jak naukowy papier, a losowy wpis na prywatny blog. Nie znaczy że z automatu nic tam nie jest prawdą, ale podkopuje to troszke wiarygodność całkowitą.
2. Autor bazuje swój głowny wniosek na podstawie książki The Bell Curve. Książka ta była i dalej jest mocno
serio myślisz że nikt tych pytań wcześniej nie zadał? że nikt na nie nie odpowiedział? poszukaj i poczytaj, nie jesteś pierwszym który zadaje tak podstawowe pytania, nie mam ochoty schodzić na ten poziom i produkować się na temat tego, co - jak napisałem - było już
Co, skąd ten pomysł?
Znajomość języka to nie jest cecha ludzka? Skakanie na skakance? FAS i inne choroby? Losowe
@Diamond-kun: znajomość danego języka to umiejętność. Zdolność do mowy, władania językiem na określonym poziomie to cecha. Cecha, która na dodatek jest wysoce dziedziczna (IQ jest dziedziczne w ~80% a testy językowe, nie macierze Ravena które być może kojarzysz z Mensy, są najmocniej skorelowanymi z inteligencją ogólną testami, które znamy)
to nie przypadek że czarny amerykański (czy, w mniejszym stopniu, akcent południowoamerykański) angielski brzmi jak jego