Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#zwiazki #podryw #rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #randki
Pytanie do mirabelek, jakie komplementy uważacie za miłe i wystarczająco subtelne we wczesnym etapie znajomości? Pytanie zrodzone dzisiejszą sytuacją. Byłem na (chyba) randce z nową koleżanką ze studiów, ogólnie trzecie spotkanie sam na sam, jednak pierwsze czysto towarzyskie bez żadnego pretekstu związanego z uczelnią. Wydaje mi się, że do tej pory mieliśmy świetny vibe jeśli chodzi o rozmowy zarówno przez messengera jak i na żywo, więc bez większego wahania zaproponowałem kawę w mojej ulubionej miejscówce, korzystając z braku zajęć we wtorki.

W kawiarni też super mi się gadało, dowiedziałem się o niej bardzo dużo, nie wydawała się ani trochę skrępowana, dodatkowo przynajmniej kilka razy podkreśliła zachwyt kilmatem miejsca. Kiedy wyszliśmy zapytałem czy chce może coś zjeść, ale odpowiedziała że ma w domu przygotowany obiad, ale na propozycję kilkunastuminutowego spaceru zamiast czekania na autobus przystała z uśmiechem.

Chwilę później, idąc przez park powiedziała że potrzebuje się zatrzymać przy ławce i wyjęła z torebki okulary bo zapomniała założyć w domu soczewki. Nie miałem okazji wcześniej widzieć jej w nich i zgodnie z prawdą, nie bardzo nawet o tym myśląc rzuciłem cytuję: "Uroczo w nich wyglądasz, pasują Ci".

Niestety chyba nie bardzo jej się to spodobało, bo nastała minuta niesamowicie niezręcznej ciszy po czym ona jak gdyby nic się nie wydarzyło zmieniła temat na coś związanego z uczelnią i energia rozmowy niczym nie przypominała tego jak spędziliśmy poprzednie godziny. Odprowadziłem ją w jej okolice, dosyć chłodno się pożegnaliśmy i wróciłem do siebie. Od tamtej pory nawet nic nie pisaliśmy.

Na chwilę obecną wydaje mi się, że laska po prostu nie traktuje mnie poważnie, a że niestety za dzieciaka miałem doświadczenie z jednostronną relacją to totalnie odechciało mi się jakichkolwiek dalszych kroków. Trochę przykro, bo dziewczyna wydawała się być totalnie w moim typie, ale zwyczajnie szkoda mi energii na straconą sprawę. Istnieje jakieś inne wytłumaczenie czemu tak błaha sytuacja mogła ją tak speszyć?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: taka, że znaczna część kobiet ma kompleksy i nie wierzy, że ktoś może im powiedzieć coś miłego.
Komplementy są fajne, jeśli są szczere - plus te niezwiązane z wyglądem mają +10 do miłego odbioru, ponieważ prawdopodobnie dotyczą czegoś, co pozostanie nawet za kilka lat jak się człowiek zestarzeje.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Trochę dziwnie z tą wadą wzroku, że po takim czasie skapnęła się że nie widzi, ja bym się bez soczewek czy okularów zabiła o pierwszy krawężnik ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Może ma ogromny kompleks na tym punkcie i zaczęło ją to gryźć?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a niebieski może ci odpowiedzieć?

- nie komplementujesz oczywistości. To że ona jest "piękna" słyszała piardyliard razy od takich zawodników że zbladłbyś.
- nie komplementujesz tego co przyrodzone. Oczy, usta, nos, c--e... zapomnij. Ona to wie.
- teraz trudniejsze: jak zmieni fryzurę na taką jaka ci się podoba, to nie jest to przyrodzone tylko zrobiła to (może trochę dla ciebie) i komplementujesz.
- komplementujesz zachowania, które odbierasz jako skierowane na ciebie i pozytywne w
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: z tej mąki chleba nie będzie. Ona Cię zaszufladkowała jako kolegę a Ty raptem wyskakujesz z komplementem. Jeszcze takim z d--y typowym o wyglądzie odrwzu wiedziała o co chodzi. Odsłoniłeś się za darmo i za szybko. Było trochę się pospotykać najpierw, trochę wprowadzić dotyk, czasami coś rzucić dwuznacznego i to tak zeby ona się ZASTANAWIAŁA czy ci się podoba. A ty po prostu bo było miło to już ze
  • Odpowiedz
@WirusowaPotworzyca:

Odsłoniłeś się za darmo i za szybko. Było trochę się pospotykać najpierw, trochę wprowadzić dotyk, czasami coś rzucić dwuznacznego i to tak zeby ona się ZASTANAWIAŁA czy ci się podoba.

ale po co gość miał tyle czekać lol. myślisz, ze gdyby poszedł jeszcze na 10 takich ukrytych randek to laska nagle zabrałaby go z szufladki "kolegi" i wsadziła do szufladki "gości z którymi chciałaby się przespać"?

prawda jest taka
  • Odpowiedz
@czescmampytanie: od samego początku powinien tą znajomość prowadzić na właściwe tory. Na moje to po prostu mu się podobała od samego początku a on zwlekał, miło spędzał czas i raptem wyskoczył z komplementem. U dziewczyn to tak nie działa, że one siądą i pomyślą " o kurcze miło mi się spędza z nim czas może dam mu szansę". Nie. Od początku musi być odpowiedni vibe.
Laska dostała dysonansu poznawczego. Tak
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: aż przykro się to czyta, bo widać że jesteś wrażliwym facetem który chciałby żeby wszystko "szło jak po maśle" z tą laską, a jak czujesz pierwszy opór z jej strony to już pękasz i się poddajesz

zrozum, że o ile nie jesteś super przystojniakiem to zawsze taki mniejszy czy większy "opór" będzie następował - musisz wyczuć czy jesteś dla niej tylko kolegą, czy jest szansa na coś więcej, nie możesz się zrażać ani nie możesz pytać KOBIET czy dobrze jej powiedziałeś, jakie komplementy działają

kobiety w większości Ci powiedzą, że spoko delikatny komplement nie zaszkodzi, tylko z tym nie przesadzaj, daj jej czas i
  • Odpowiedz
@WirusowaPotworzyca: to co piszesz to redpillowe głupoty, które nadają sie co najwyżej do zmanipulowania pijanej laski na szybki numerek ( którego później będzie żałowała i który przyczyni się do powstania kolejnej zepsutej kobiety, patrz tutaj -> https://wykop.pl/wpis/73290103/obserwuj-mirkoanonim-hejtuje-niebieskiepaski-bo-my )

zakładam ze OP ma jakieś zasady i zależało mu na normalnej relacji, a wtedy budowanie tego vibu czy inne redpillowe podchody na prawdę nie mają zadnego znaczenia. albo jest szczera chęć rozwijania
  • Odpowiedz
@czescmampytanie: ty wiesz swoje ja wiem swoje, z własnego doświadczenia. Dalsza dyskusja nie ma sensu. Przywdziej sobie pigułkę jakiegoś bullshitu redpill, bluepill, blackpill ale wiesz, że ludzie i relacje są trochę bardziej skomplikowane? Dorośniesz to się dowiesz
  • Odpowiedz
@czescmampytanie: Znam co najmniej tuzin dziewczyn do których inaczej nawet nie masz podjazdu. Owszem może i mają przygody jednonocne nie wiem.
Szczerze wątpię, rozmawialiśmy wiele razy też o takich rzeczach i przyznały się do wszystkiego co robiły. Tak czy owak dalej nie zajedziesz jak nie zrobisz całej tej otoczki spotykania się itd. Środowisko jest specyficzne to fakt - mała miejscowość, silnie religijna, cała wieś się zna, one pracują w okolicznej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ona wiedziała ze to randka? Bo jeśli nie to raczej mogło być tak ze poszła z Tobą jako kolega i komplement wybił ja z rytmu lub ma na tym polu dużo kompleksów i wolała przemilczeć sprawę. Idąc na kolejne spotkanie zaproś ja używając słowa randka. Jeśli się zgodzi to super jeśli nie to masz odpowiedz dokąd ta relacja zmierza.
  • Odpowiedz