Aktywne Wpisy

r5678 +417
Mam nadzieje, że gość dostanie jeszcze odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu psychicznym że musiał wyrwać jakiegoś chwasta.
#kryminalne #s---------a #bron #policja #obronakonieczna
#kryminalne #s---------a #bron #policja #obronakonieczna
źródło: Screenshot 2026-04-11 at 16-45-49 #BystrzycaKłodzka - Search _ X
Pobierz

yourgrandma +315
No niestety, ale chyba miarka się przebrała...
Naprawdę myślałem, że prowadzenie sobie głupiego tagu na uboczu obok różnych afer trwających w międzyczasie na tym portalu i bycie cicho pozwoli na swobodną organizację konkursów na piosenki, jednak i mnie nie ominęło "wszechwidzące oko". Spytacie się o co w ogóle chodzi. Chętnie napisałbym, ale pic rel, a chcę, żeby ten post miał charakter informacyjny i nie został usunięty.
Także w tym momencie tag #wykopoweprzeboje
Naprawdę myślałem, że prowadzenie sobie głupiego tagu na uboczu obok różnych afer trwających w międzyczasie na tym portalu i bycie cicho pozwoli na swobodną organizację konkursów na piosenki, jednak i mnie nie ominęło "wszechwidzące oko". Spytacie się o co w ogóle chodzi. Chętnie napisałbym, ale pic rel, a chcę, żeby ten post miał charakter informacyjny i nie został usunięty.
Także w tym momencie tag #wykopoweprzeboje
źródło: sdsdsdasas
Pobierz![Pod koniec kwietnia będziemy mogli obserwować KOMETĘ C/2025 R3 [EN, 3 min]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/b2730405dc7661d60a51cfbe1f9bbef57b5197f23f427528135a161e9f4c3951,q80.jpg)

Prośba o pomoc i podpowiedź co zrobić w takiej sytuacji z udziałem pato policji. Gdzie zgłosić, do komendatna czy innego rzecznika?
Opis:
jadę autem na terenie zabudowanym 100% przepisowo nie łamiąc żadnego przepisu. mija mnie radiowóz, włącza sygnały świetlne zawraca i mnie goni po czym zjeżdżam na pobocze. wyskakuje milicjant w biegu ubierając kurtkę i czapke, wysiada drugi. zgodnie z zasadą uchylam okno, podchodzi i słyszę
(m) milicjant: no i jaki powód kontroli?!
(ja) odpowiadam: nie wiem, to pana obowiazek mnie poinformowac
m: pasy bezpieczeństwa
ja: (pasy mialem cały czas zapięte więc odpowiadam): posiadam i są zapięte
m: teraz tak, a wcześniej?!
ja: też były zapięte - dodając ze bez nich w aucie strasznie pika drażniący dźwięk i zawsze zapinam...
pojawiła się chwilą dyskusji, tlumacze ze nie przyznam się do czegos czego nie zrobilem i może pisać pismo do sądu itd. uparcie broniłem swojej racji
m: prawo jazdy i dowod
ja: (dałem zaczeli sprawdzac)
m: (podaje alkomat ze stwierdzeniem):wynik razy dwa.
tutaj zobaczyli ze jestem czysty jak łza. więc szukali dalej...
m: wyposazenie auta, gasnica, trójkąt...
wszystko miałem. na co wsiedli do radiowozu i odjechali życząc dobrego dnia
czuje się potraktowany jak smiec, chcieli mi wmówić brak pasów ale się nie dalo, do tego szukali dalej ale też nic nie znalezli. poza tym to nie była kontrola a zatrzymanie a to chyba roznica?
w skrocie:
- żadnego przedstawienia sie, podania stopnia ani jeden ani drugi nic nie podał
- pytanie się mnie o powód kontroli, gdzie to on ma powiedzieć i to było zatrzymnie a nie kontrola
- wmawia klamstwo, ale broniłem swoich racji i jakoś odpuścił ale szukał dalej
- dodatkowo przecież ma obowiązek spisania licznika tego nie było
- żadnego pouczenia na koniec nic
Przecież tak można każdego wrabiać, to chore juz ze bez winy i dowodu chcą na sile coś ugrać. da radę coś z tym dalej zrobic?
#polska #prawo #policja #motoryzacja #pytanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Komentarz usunięty przez autora