Aktywne Wpisy

jegertilbake +118
Sprzedaż czasu liniowo za pieniądze to niewolnictwo z dodatkowymi krokami
Wczoraj pojawił się wpis na tagu #antynatalizm odnośnie braku chęci do pracy przez jednego ziomka. Oczywiście jak to na wykopie skoro OP wyraża swoje stanowisko to trzeba mu zaprzeczyć, choćby pisał najbardziej oczywiste rzeczy. Jednak w pewnym momencie zauważyłem, że chyba niektórzy piszą na poważnie swoje wysrywy tak więc wyjaśniam kilka prostych faktów, które umknęły tym osobom:
1) Żyjemy w systemie
Wczoraj pojawił się wpis na tagu #antynatalizm odnośnie braku chęci do pracy przez jednego ziomka. Oczywiście jak to na wykopie skoro OP wyraża swoje stanowisko to trzeba mu zaprzeczyć, choćby pisał najbardziej oczywiste rzeczy. Jednak w pewnym momencie zauważyłem, że chyba niektórzy piszą na poważnie swoje wysrywy tak więc wyjaśniam kilka prostych faktów, które umknęły tym osobom:
1) Żyjemy w systemie
źródło: image-50
Pobierz
lecho182 +77
A mogłem włonczyć myślenie i posłuchać specjalistów finansowych z wypoku i wypisać się z PPK. Następnie po 5 latach jeszcze raz włonczyć myślenie i jeszcze raz złożyć specjalny dokument do HR i jeszcze raz się wypisać z PPK. Naszczęscie jestem leniwym, niemyślącym lemingiem i daje się okradać rzondowi!
Ciekawe jaki zwrot ze własnej składki na PPK mają Ci świadomi specjaliści finansowi z wypoku?
PS. Dalej nie mogę uwierzyć, że 75% uprawnionych do
Ciekawe jaki zwrot ze własnej składki na PPK mają Ci świadomi specjaliści finansowi z wypoku?
PS. Dalej nie mogę uwierzyć, że 75% uprawnionych do
źródło: image
Pobierz

oznaczac hyba wyrzucenie wszystkich glosow z komisji a nie tylko nieprzeliczonych
czy ja cos pomieszalem? w sumie po zastanowieniu mam nadzieje ze ty masz racje a ja pomieszalem bo to by bylo bez sensu
Natomiast w norweskim Stavanger masz 4000 osób do jednego lokalu.
No i dodatkowa kwestia jest
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
wiec kazda komisja zajmie sie najpierw tymi pierwszymi...
@Tasde: po co głosują ludzie którzy nie mieszkają w kraju?
Dzieci, przestępcy, ludzie z zagranicy, i ludzie po 70ce nie powinni mieć praw wyborczych.
@Tasde: Nie wiem jak tam ale w kraju komisje są min 5 osobowe czyli w najgorszym scenariuszu 800 głosujących na osobę, to żaden problem wyrobić to w 24h. Niezliczanie głosów po 24h nie jest dobre ale to jest panika na wyrost
jeżeli dana komisja nie przeliczy głosów to wszystkie głosy z danej komisji są nieważne, nie tylko te nie policzone
po drugie pis wprowadził też zasadę że każdy głos musi być zatwierdzony przez każdego jednego członka komisji
oprócz samego głosowania dochodzi jeszcze referendum i wszelkie próby pt. najpierw policzmy głosy w wyborach a potem referendum były zbywane śmiechem
jak policzono w niektórych
Zgodnie z nowymi procedurami, karty nie mogą być zliczane w podgrupach - cała komisja ogląda wspólnie każdą kartę wyborczą. Czyli masz do przejrzenia 12 000 kart, jeśli wszyscy wezmą sejm, senat i referendum.
@jash: nie wiedziałem, jeśli tak to rzeczywiście widze z tym problem