Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
jestem osobą dość oszczędną, nie mam nałogów poza jednym - pije sporo coca coli. próbowalem wielu zamienników ale nic mi tak nie wchodzi jak kolka. wydalem na ten napoj juz pewnie fortune (byl czas ze pilem 4l dziennie) ale ostatnio to juz czuje lekkie przegiecie. od ok roku w jednym ze sklepow obserwuje ciekawy zabieg z promocjami na kole w 4 pakach (bo takie kupuje). zaczelo sie od 4,5zl za sztuke (2l przy kupnie 4szt), na sklepie byly tylko palety z butlami 2l wlasnie w tej cenie. po ok 2 tygodniach (moze szybciej) pojawila sie nowa promocja przy tej samej cenie - 4,5zl ale za butle 1,75, na sklepie byly tylko butelki 1,75 a 2l zniknely. po nastepnych 2-3 tygodniach wleciala promka na 2l ale juz po 5zl. minelo troche czasu i sytuacja znow sie powtorzyla - cena 5zl ale na butelki 1,75. taki manewr podnoszenia ceny o 50gr trwal kilka miesiecy, aktualnie jest cena 8zl za butelke 2l przy kupnie 4szt. za moment pewnie bedzie to samo ale juz 1,75l. obserwuje to i patrze na jakim pulapie sie to zatrzyma, wyglada jak rozpoznanie w boju. oczywiscie mozna kupic bez promki, ale ceny sa o wiele wyzsze (teraz juz chyba 10zl za 2l) a mi i tak nie oplaca sie brac jednej buteli bo czteropak starcza na tydzien. #inflacja #cola

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jak duza masz nadwage / otylosc?

@xede: wbrew pozorom nie trzeba mieć. Cola daje dużo energii (jak pijesz w ciągu, bo teraz jak wypije to mi soe spac chce) i ułatwia trawienie , bo jest bardzo kwaśna. Sam kiedyś piłem tyle co on i teraz mam kości #!$%@?
  • Odpowiedz