Aktywne Wpisy

carlosglog +942
Mirki, nie szukam plusów ale chcę gdzieś to zostawić. Może to pomoże.
W piątek mój brat wyszedl na rower.. wywrócił się. Obdarł lekko kolana, trochę ciuchy i umarł. Uderzył w coś głową, krwiak, brak przytomności i śmierć. Oczywiście nie miał kasku.
Mój najmłodszy brat, 31 lat. Był chłop nie ma chłopa.
Pociesza mnie fakt że zdrowy bez nałogów i oddał to co najcenniejsze. Serce płuca wątroba nerki kość udowa. Ktoś będzie szczęśliwy..
W piątek mój brat wyszedl na rower.. wywrócił się. Obdarł lekko kolana, trochę ciuchy i umarł. Uderzył w coś głową, krwiak, brak przytomności i śmierć. Oczywiście nie miał kasku.
Mój najmłodszy brat, 31 lat. Był chłop nie ma chłopa.
Pociesza mnie fakt że zdrowy bez nałogów i oddał to co najcenniejsze. Serce płuca wątroba nerki kość udowa. Ktoś będzie szczęśliwy..

Ibiryd +387
Kilka dni na X i chłop spotkania z posłami urządza. To się nazywa skuteczność - nawet PSL takiej nie ma.
Rozmowa z Panią Kasią umówiona ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#mickpl #nieruchomosci
Rozmowa z Panią Kasią umówiona ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#mickpl #nieruchomosci
źródło: IMG_7160
Pobierz

Raczej tak. Choć walnęło bardzo solidnie. Mieszkam zaraz przy kopalni wujek a takiego wstrząsu nie pamiętam od dobrych 10-15 lat
To wy normalnie tam macie takie akcje?
Nie wiem czy trzęsienie to koniecznie muszą być ruchy płyt tektonicznych.
Normalnie jak normalnie. Teraz to już rzadkość ale kiedyś pamiętam że nie było tygodnia bez tąpnięcia.
A jak na to budynki reagują?
Osiada jak osiada. To jest bardziej tak że jakieś części tych wyrobisk się zapadają, rozlatują etc. Różnie z tym bywa. Niektórym chałupy osiadają, innym najczęściej pękają tylko ściany. Nauczycielka w podstawówce mówiła że wykrzywiło na jednym osiedlu cały dom tak że szklanki na stole nie szło postawić bo się zsuwała.
O chłopie. Jasne że tak. Całe procesy zbiorowe potrafiły być wytaczane. Przemysł górniczy nawet musi mieć specjalną komisję od analizy szkód.
Ale ostatecznie wiesz jaką niestety pozycje górnictwo ma na Śląsku.