Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jakie kwestie dla bezpieczenstwa spisać u notariusza? Pierwsze co przychodzi mi do głowy to zawartosc/wyposazenie które ma zostać.
Co jeszcze? Rynek wtórny.

#nieruchomosci #prawo

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Stan mieszkania (jeśli jest coś do remontu o czym wiesz to to wpisać), czy do lokalu przynależy miejsce parkingowe/piwnica/garaż/komórka lokatorska, termin wydania nieruchomości, oświadczenie że w lokalu nie ma nikogo zameldowanego (można dostać z Urzędu Miasta/Gminy)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ale co chcesz zabezpieczyć? Wszelkie ruchomości w mieszkaniu są własnością sprzedającego i nic Ci do tego. Możesz się z nim umówić, że Ci zostawi albo sprzeda, ale to kwestia dogadania albo umowy i to jego wola czy będzie chciał. Jak będzie chciał to żyrandole poodkręca bo są jego własnością. Ważnym jest ustalenie stanu mieszkania (podłoga, okna, płytki). Przed podpisaniem aktu poróbcie zdjęcia, które będą dokumentowały stan. Ja tak zrobiłem
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Możesz spisać na to osobną umowę , wyszczegolnic wszytskie rzeczy/sprzęty , dołączyć dokumentacje zdjęciową i w razie co dochodzić swoich praw w sądzie - ja tak robiłem, spisalismy umowe dotyczącą wyposażenia które ma zostać i przy odbiorze wraz z umową sprawdzalismy czy wszystko się zgadza

· Akcje:
  • Odpowiedz