Aktywne Wpisy
#alkoholizm #pytaniedoeksperta #wykop30plus
Witam Was Mirasy. Zwracam się do Was z pewnym pytaniem, jestem 32 letnim alkoholikiem (ostre chlanie i piekielne zjazdy a nie piweczka były), który od pół roku jest trzeźwy jak niemowlę.
Mam od miesiąca pewne objawy - bezsenność, i to nie taka, że snuję się zmęczony, śpię na siłę 3 max 4 godziny na dobę i resztę dnia i nocy chodzę nakręcony jak
Witam Was Mirasy. Zwracam się do Was z pewnym pytaniem, jestem 32 letnim alkoholikiem (ostre chlanie i piekielne zjazdy a nie piweczka były), który od pół roku jest trzeźwy jak niemowlę.
Mam od miesiąca pewne objawy - bezsenność, i to nie taka, że snuję się zmęczony, śpię na siłę 3 max 4 godziny na dobę i resztę dnia i nocy chodzę nakręcony jak
źródło: 1000008906
Pobierz
Wrrronika +11
Dzisiaj sb piłam kakauko z piankami
A Ty co
Pewnie p--o 4%?
A Ty co
Pewnie p--o 4%?
źródło: 1000069571
Pobierz

Robię taki tutorial z YT po przerobieniu tutorialu BroCode i mam trochę mindfuck, wszystkie te kontrolki, okienka, ustawia pisząc to ręcznie w XAML, myślałem że ułożenie tych okienek, rozmiary itd. robi się "graficznie" czyli przeciągam jakiś button na okno, ustawiam jego wymiary i jak ma wizualnie wyglądać, a pisać trzeba "logikę" do tego co ten przycisk ma robić. Czyli tworząc swoją apkę muszę najpierw znać ten XAML żeby ją zrobić "graficznie" a do tego jeszcze cała logika w C#? To graficzne tworzenie aplikacji to jest ten Front-end, a logika to jest Back-end? Czy w ogóle zabieranie się za robienie aplikacji będąc jeszcze zielonym ma sens przy nauce programowania? Czy Wy znacie wszystkie te komendy na pamięć? Te borderclip, lineargradient itd. przecież tyle tego jest, że to jest masakra, jak mam się uczyć żeby się nie z-----ć takim natłokiem informacji?
I tak, po minimum pół roku pisania , znasz te wszystkie rzeczy z xamla na pamięć, a jak nie to po napisaniu kontrolki dopiero sobie wtedy w propertiesach w visual studio sprawdzasz jak się
Po co się uczysz tego antyka?