Wpis z mikrobloga

@PrawdziwyRonaldo: Możesz wszystko robić graficznie. Tylko często to przy skalowaniu zacznie się rozjeżdzać jak będziesz np. lecieć wszędzie na marginach do ustawiania pozycji. WPF dużo bardziej przypomina w logice działania html'a niż windows forms. Jak nie zależy Ci na fancy interfejsie to leciesz z winforms i cześć.
  • Odpowiedz
@PrawdziwyRonaldo To jak z pisaniem htmla, jak masz pewnie jakieś edytory do robienia tego graficznie, to i tak każdy zaawansowany programista piszę ręcznie, bo często ręcznie szybciej to napiszesz, nim to powyklikujesz w edytorze czy poprzeciągasz poprawnie.

I tak, po minimum pół roku pisania , znasz te wszystkie rzeczy z xamla na pamięć, a jak nie to po napisaniu kontrolki dopiero sobie wtedy w propertiesach w visual studio sprawdzasz jak się
  • Odpowiedz
Doznałem takiego efektu zderzenia się ze ścianą i czuję że totalnie zielony jestem, a poświęciłem jakieś kilkanaście godzin i nie wiem jak mam dalej się uczyć. Wykonywanie czegoś na podstawie tutoriali chociaż nie do końca rozumiem co się dzieje chyba nie jest dobrym pomysłem. Skończyłem dość trudne studia inżynierskie i myślałem, że to będzie prostsze, a czuję że w takim tempie będę się uczył kilka lat. Macie jakieś patenty albo doświadczenia jak
  • Odpowiedz