Wpis z mikrobloga

Kiedyś dodawało się "Blockchain/Crypto do nazwy firmy i wycena rosła o 300%, później dodawało się AI, wycena rosła o 200-300%, teraz dodaje się "Kraftowy" i cena rośnie o xx złotych
  • Odpowiedz
  • 15
Czytałem ze burgerowanie zmieniaja asortyment na kebab, bo taniej a marża ta sama. A cena kebaba jednak mniejsza takze wiecej klienta.

A kraftowy to to samo co rzemieślniczy, niepasteryzowany, bio, czyli troche filozofii plus 5pln
  • Odpowiedz
@kantek007: Ciekawe jaki będzie następny etap. Bo teraz to już wszystko jest rzemieślnicze kraftowe. A fryzjer to każdy jest barberem...

Czekamy na kolejny marketingowy catchphrase żeby znowu #!$%@? ceny w górę xD
  • Odpowiedz
@lukasgl: Mięso z kur jest z własnego uboju, a wołowina jest ze sprawdzonej masarni pod Tarczynem. Zazwyczaj kura, którą jesz u nas wieczorem, tego samego dnia rano jeszcze wesoło biegała po naszym podwórku. Sosy robimy samodzielnie , a także korzystamy ze świeżych warzyw prosto od rolników i jeździmy po nie specjalnie na Bronisze.
  • Odpowiedz
  • 1
@KakaowyTaboret pewnie tak, ale raczej jak ktos walnie napis w nazwie a nie znaczek jakiejs organizacji to nikt go nie bedzie ścigał.

Część tych organizacji to po prostu "zaplac - dostań", patrz "ciemne strony rybołówstwa"
  • Odpowiedz
  • 2
@KakaowyTaboret nie no nie neguje, bardziej chodzi mi o to ze jak walne nazwe lokalu "twój biokebab" to to jest nazwa wlasna, a z bio moze mieć wspólnego zero
  • Odpowiedz