Wpis z mikrobloga

@hiszpanskizdobywca: żadne fikołek tylko moje przemyślenia i nie pisze tego żeby wybielać Ukraińców za którymi akurat nie przepadam. Wychowałem się w miejscowości gdzie sporo mieszkańców, to z pochodzenia Ukraińcy i mam wyrobione zdanie na ich temat.
@deafpool: może dlatego, że emigrując do nas aby tu żyć i pracować nie zgadzają się na politykę swojego kraju, a Ty chciałabyś dodatkowo z jej powodu ich dyskryminować?
Od samego początku mówiłem że Ukraińcy jeszcze skorzystają na tej wojnie a my nic nie zyskamy

@Lardor: To było nie do przewidzenia że nasz rząd będzie ogrywany na arenie międzynarodowej jak dzieci xD
@konradpra

No i w efekcie masz pełno ukraińców wymieszanych z polakami na jednym podwórku a w tle narrację polityczną, która zaraz doprowadzi do walk na tle narodowościowym. Tak się nas załatwi - od środka. Ludzie się sami wykończą, wystarczy ich tylko odpowiednio zaprogramować.
@konradpra: proponuję za embargo na polskie produkty odciąć ukrów, mieszkających u nas, od bogatego socjalu, bo z jakiej racji mają go otrzymywać?

@deafpool: bo pracują, odprowadzają podatki i wg danych GUS wkładają do systemu więcej niż otrzymują. :)
@konradpra:

Kancelaria Prezydenta

@prezydentpl

Stworzyliśmy korytarze transportowe dla ukraińskiego zboża, by trafiało tam, gdzie jest rzeczywiście potrzebne, bo my mamy własną produkcję rolną.

Przez Polskę przejeżdża teraz dwa razy tyle zboża, co na początku 2023 r. Musimy dbać o interesy naszych rolników – Prezydent
@konradpra: w stanach okazało się że zamiast koksu jest fentanyl i się #!$%@?ł, po prostu go poniosło bądź dostał super staw wprost z Sinaloa i załączył mu się scarface¯\(ツ)/¯