Wpis z mikrobloga

Wszystko zaszczane, trawniki zasrane a niewychowane kundle rzucają się na byle przechodnia. Na posiadanie psa powinna być licencja.

@SzycheU: Zasadniczo ciężko winić za to byle kundla. Nie jego wina, że jest mądrzejszy i bardziej przebiegły od właściciela. xD
Mam psa w mieszkaniu w bloku. Bardzo pilnuje tego, aby zawsze po psie sprzątać, nie zdarza nam się nie sprzątnąć kupy z trawnika. Pies też od małego był uczony aby nie szczekał w mieszkaniu i nie szczeka. Posiadanie psa pozytywnie wpływa na zdrowie psychiczne i fizyczne, codziennie zabieram go na spacery do lasu po parę kilometrów aby się wybiegał i dzięki temu przesypia cały czas jak nas nie ma w domu.
Sam
Wszystko zaszczane, trawniki zasrane a niewychowane kundle rzucają się na byle przechodnia.

@SzycheU: Gurwa gdzie wy żyjecie? xD U mnie na osiedlu elegancko wszyscy sprzątają, psy grzeczne, właściciele sympatyczni.
Ani razu nie widziałem, żeby było gdzieś nasrane i nieposprzątane. Za to widziałem raz jak kurier #!$%@?ł jakąś zupę na trawnik razem z styropianowym opakowaniem i sperdolył śmieć ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@qusqui21 pies to nie zabawka ani przytulanka. To jest narzędzie które jest totalnie bez sensu w mieszkaniu, nie mówiac o tym że często trzymają takie wielkie bydlaki w trzech pokojach z aneksem kuchennym. PO #!$%@?. Poza tym ja nie zakazuje posiadania psa a jedynie proponuje dopłate jeśli się go dobrowolnie pozbędziesz.
Rząd powinien wprowadzić akcje #uspijpsa z dopłatą tysiąca złotych.

@drywall33: ej, ale to jest genialny pomysł. Sam mam psa i bym go nie oddał, ale wszędzie jest pełno patusów którym na zwierzęciu nie zależy, puszczają psy na całe dnie luzem bez kagańca i smyczy, przykuwają łańcuchami do ogrodzeń i ogólnie traktują je jak przedmioty. Lepiej i bezpieczniej dla psa żeby został humanitarnie uśpiony niż został z właścicielem który oddałby go za