Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wszystko zaszczane, trawniki zasrane a niewychowane kundle rzucają się na byle przechodnia. Na posiadanie psa powinna być licencja.

@SzycheU: Z ludźmi w mieście jeszcze gorzej. Zasrane, zaśmiecone i zaszczane wszystkie krzaki, murki i zaułki, a ich szczyny, w przeciwieństwie do psich, naprawdę jebią. Hałasują, śmierdzą, atakują innych ludzi. W mieście powinni mieszkać tylko ludzie ze specjalną licencją.
  • Odpowiedz
niestety dzieci są niezbędne aby w przyszłości gospodarka mogła się rozwijać. Natomiast takie psy to jedynie koszty dla społeczeństwa i budżetu

@drywall33:

Wartość branży zoologicznej w Polsce wyniosła w 2021 r. 1475,3 mln USD (wartość według sprzedaży detalicznej produktów netto). Stanowi to wzrost o 3,4% w stosunku do roku 2020.
  • Odpowiedz
@SzycheU: Nie posiadam psa, po prostu z obserwacji moich wynika że nawet posiadając jakieś zwierzę fajnie jakby człowiek dał mu schronienie, opiekę, jedzenie i tak dalej.

Chyba zgodzisz się, że skoro nie każdy powinien mieć psa (bo niema warunków, jest niedojrzały itd.) to tak samo nie powinien każdy robić sobie dziecka?

W wyborach też powinien uczestniczyć ten kto rozumie jakie są poszczególne kompetencje wybranych organów, zna program partii itd. To
  • Odpowiedz
  • 3
@paramyksowiroza nie napisałem o gospoarce a o kosztach społecznych i budżetowych. Poza tym jeśli te pieniadze nie zostałyby wydane na psy to na coś innego. Lecąc absurdem, może nawet na program kosmiczny
  • Odpowiedz
@Dietetyq:

to tak samo nie powinien każdy robić sobie dziecka?

Tak ale dzieci są potrzebne do dalszego funkcjonowania państwa i gospodarki więc to co innego niż pies.

W wyborach też powinien uczestniczyć ten kto rozumie jakie są poszczególne kompetencje wybranych organów, zna program partii itd. To takie dziwne?

Chcieliście demokrację to macie ją razem ze wszystkimi jej patologiami. Inaczej się tego zrobić nie da bo wykluczałaby część społeczeństwa.
  • Odpowiedz
nie napisałem o gospoarce a o kosztach społecznych i budżetowych.

@drywall33: No to Ci pokazałem, że budżet ma z branży wpływy i to wcale niemałe.
Pisałeś też o rozwoju gospodarki, a gospodarka się rozwija również dzięki tej branży.
  • Odpowiedz