Aktywne Wpisy

Onkosfera +272
Wyżalić się muszę, bo się uduszę. Właśnie umiera moja babcia. Nie wypada mi narzekać, bo kobita ma 101 lat, ja sama jestem stare pudło powyżej 40, zaś główny ciężar zajmowania się babcią wziął na siebie mój 72 letni ojciec. Ja pełnię funkcję pomocniczą, jestem samozwańczy asystent opieki paliatywnej.
Czuję że zaraz zwariuję, patrząc na to, jak ta kobieta traci świadomość i jak jej ciało powoli się rozpada. W mojej głowie ona nie
Czuję że zaraz zwariuję, patrząc na to, jak ta kobieta traci świadomość i jak jej ciało powoli się rozpada. W mojej głowie ona nie
źródło: 1000052806
Pobierz
dzony77 +501
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Hej Mirki, doradźcie coś bo sam nie wiem co robić. Od niecałego roku w końcu zarabiam dobrze (15k - 20k), udało mi się oszczędzić 165k zł, do końca listopada mam nadzieję uda się dobić te 200k zł. No ale jestem w d... bo te pieniądzę tak naprawdę leżą na koncie i tracą wartość - za późno pomyślałem o jakimkolwiek zabezpieczeniu w stylu obligacje itp. Pieniądze zbieram na mieszkanie. Do końca roku już na pewno nie kupię mieszkania - raz, że jeszcze mi trochę brakuje do max wkładu własnego (nie mam możliwości pożyczyć od kogoś), dwa - z rynku wszystko co sensowne zostało wyprzątnięte. Jak będzie w przyszłym roku? Nie mam pojęcia, liczba udzielanych kredytów 2% ma być ograniczona. Stać mnie co prawda, żeby pociągnąć ratę nawet i 5-6k zł ale z drugiej strony głupio byłoby nie skorzystać z takiej możłiwości jeżeli jeszcze by taka była. Naprawdę nie wiem co w tej sytuacji robić. Ładować teraz kasę w obligacje - gdzie BYĆ może w przeciągu roku będę je chciał wybrać na zakup mieszkania? Wtedy przepada mi oprocentowanie indeksowane inflacją. Ale z drugiej strony cholera wie co będzie za rok... Jestem w kropce doradźcie coś proszę.
W dodatku mentalnie czuje się słabo bo np. moi równieśnicy, którzy zarabiali w tym czasie mniej, pokupili mieszkania, bo większość z nich mieszka z rodzicami, więc odpadała im kasa za wynajem, i wszelkie opłaty plus temu czy tamtemu rodzice dołożyli itp. Powoli mam wrażenie, że nigdy tego gównianego mieszkania nie kupie.
#nieruchomosci #kredyt2procent
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Kupuj obligacje TOS po same bile do końca miesiąca
Na tą chwilę bym na Twoim miejscu wychillował i czekał, a w międzyczasie szukaj okazji typu dziura w ziemi jak coś się trafi to atakuj, a jak nie to z 2 ręki bo już ponoć nie ma PCC, a odchodzi Ci remont (nie
@mirko_anonim: Trzeba było w domu siedzieć. Niczyja wina, że chciałeś być samodzielny. Oni poświęcili swoją samodzielność na zbieranie hajsu
──────────────────
jako, ze tez mam troche luznej gotówki, czemu akurat te polecasz?
Odsetki:Naliczane od wartości nominalnej, kapitalizowane po każdym rocznym okresie odsetkowym, wypłacane w dniu wykupu