Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Gawith_Apricot: jakie badania? bo jakaś tam krew, tarczyca, mocz, kał itp robiłem i zawsze wszystko ok, ze zdrowiem jak pisałem wszystko ok
co do depresji to prędzej teraz mam, jak popijałem to było wszystko ok, byłem lubiany, ceniony, impreza beze mnie to słaba impreza, telefony się urywały, na grupkach cały czas wiadomości, żebym wpadał, wyrywałem laski, poznałem nowych ludzi który po paru dniach pisali, żebym wpadał
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Witamy w szarej rzeczywistości kolego ( ͡° ͜ʖ ͡°) Niestety, ale z tego co napisałeś można wywnioskować, że masz już umysł nałogowca(uzależniony od wystrzałów dopaminy) w takim przypadku czerpanie przyjemności z życia na trzeźwo bywa trudne.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @rtone: No ja widzę pozytywne cechy alko, póki nie pijesz na umór, nie zabiedujesz innych aspektów życia, nie bijesz się po pijaku i nie wracasz na 4 bez telefonu i z rozbitymi okularami. Bo takich też znam, tylko te osoby już od dzieciaka przejawiały te cechy i popłynęli z alko przed 20stką. Inni co pili jak ja, piją dalej bez tych ekscesów i żyją. Dlatego
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Gawith_Apricot: Cała morfologia robiona, glukoza to mam glukometr w domu podobnie jak ciśnieniomierz, próby wątrobowe, kreatynina z krwi, tarczyca, mocz, kał - wszystko robione, nawet w te wakacje, może teścia nie było tylko. Były jeszcze badania na jakieś na helicobacter, kortyzol hamowany jakimś lekiem, hormony przysadki, itp. D3 nie było. Ale d3 łykałem w tabsach jakiś czas ale na słońcu bywam bo lubię. Wszystko w
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ok rozumiem. To zrób sobie jeszcze d3 czyli metabolit 25(OH) oraz testosteron (nie wolny tylko zwykły).
D3 spada dość szybko, a żeby w lato złapać to nie wystarczy rąk i nóg opalać. Druga sprawa to jeszcze nei wiesz jak dobrze przyswajasz d3 z suplementów/leków (nie wiem co tam bierzesz) więc warto sobie oznaczyć.
Przy niedoborach lub niskiej ilości d3 właśnie się ma takie objawy jak podałeś wyżej. Testosteron też
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Dałeś sobie wmówić przez wykopowych ekspertów, że jesteś alkusem? xD Co jest w ogóle złego w piciu w weekendy, 90% społeczeństwa tak funkcjonuje.
Jak nie zaniedbywałeś obowiązków, nikogo nie skrzywdziłeś itp. to ja bym na Twoim miejscu wrócił normalnie do imprezowego trybu. Życie ma się jedno, wole umrzeć na raka czy wylew wcześniej niż się ograniczać.
  • Odpowiedz