Aktywne Wpisy

Gienek-Kielbasa +113

MrFruu +82
Tl;dr @chybaDapi czyli organizator #wykopaka wręczył mi prezent osobiście! :D
Mamy wygranego w kilku konkurencjach w tegorocznej wykopace:
1. Największy prezent – dwa konkretne ładnie opakowane kartony, które nie mieściły się w paczkomacie,
2. Najhojniejszy Mikołaj całej edycji,
3. Najodważniejszy Mikołaj – przyjął zaproszenie do mojego domu na
Mamy wygranego w kilku konkurencjach w tegorocznej wykopace:
1. Największy prezent – dwa konkretne ładnie opakowane kartony, które nie mieściły się w paczkomacie,
2. Najhojniejszy Mikołaj całej edycji,
3. Najodważniejszy Mikołaj – przyjął zaproszenie do mojego domu na
źródło: temp_file2758184718010458050
Pobierz

https://wykop.pl/wpis/72749845/wpis
Jak nie wypłacacie na moją kampanię, to chociaż wpłaćcie dla dziewczyny.
Jasno jest napisane od 17 000 do 44 000.
Ale w projekcie konfederacji nie ma.mowy o 44 000, a o 35 tysiacach. Prawie 10 000 mniej. I zaznaczał Pan Wawer w wywiadach, że nawet do 35 000 a nie jak Kolega Wykopek sugeruje wszyscy 35 000 zapłacą... (https://m.youtube.com/watch?v=fUoIXZqjxFY)
aha .... kłamiesz!
Zadanie 1. Podaj poprawną odpowiedź:
Matusz budował nowy dom jednorodzinny o powierzchni 144 metrów kwadratowych. Jednym z elementów nowego mieszkania Mateusza ma być wentylacja mechaniczna z odzyskiem ciepła kosztująca 35 tysięcy złotych
Pozdro
Zadanie 1. Podaj poprawną odpowiedź:
Matusz budował nowy dom jednorodzinny o powierzchni 144 metrów kwadratowych. Jednym z elementów nowego mieszkania Mateusza ma być wentylacja mechaniczna z odzyskiem ciepła kosztująca 35 tysięcy złotych (35 000). Mateusz udał się do lokalnej firmy zajmującej się montażem wentylacji.
Odpowiedź opisowa na zadanie 1.:
stracił koszt budowy domu z meblami 500 000 - zaoszędzone 15 000 = 485 000
Czyli skąd w programie konfederacji jest 35 tysięcy złotych? Czyżby naginanie rzeczywistości? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Trzeba napisać do Michała Wawra.
ALE maksymalna wg artykulu to 44 000 a grawitacyjna maksymalna (najprostsza) to 9 000
@Mateusz_Jakub_Andruszkiewicz: w podlinkowanym przez Ciebie filmie Wawer mówi, że koszt to 35 tysięcy złotych, a w programie Konfederacji jest, że "oszczędność" to też 35 tysięcy złotych. Przypominam, że przeciętny dom (jednorodzinny) w Polsce to 144m2, a według artykułu który sam podlinkowałeś koszt instalacji z odzyskiem ciepła, materiałami i robocizną to 27 tysięcy złotych. 44 tysiące o
Zazwyczaj w wyliczeniach podaje sie maksymalne wartości a nie średnie. Mozna zaoszczedzić DO 35 000 bo targetem są wszystkie osoby a nie te średnie. Uważam ze masz rację ze warto podać też średnią dla standardowego 134mkw domu. plus strych i piwnica.
Zgadzam się, ale zwykle podaje sie maksymalne koszty bo każda jest wyborcą, a nie wyborca jest średni.
Uwaga dla nie płatków śniegu jest w sumie baaardzo trafna.