Wpis z mikrobloga

@Mateusz_Jakub_Andruszkiewicz: program Konfederacji wspomina o "oszczędności" ok. 35 tysięcy złotych, Michał Wawer czy to w materiale który podlinkowałeś mówi o tym, że jest to tylko dodatkowy koszt i w przeciętnym mieszkaniu jest to około 35 tysięcy.. Więc powiedz mi Mateuszu:

Zadanie 1. Podaj poprawną odpowiedź:

Matusz budował nowy dom jednorodzinny o powierzchni 144 metrów kwadratowych. Jednym z elementów nowego mieszkania Mateusza ma być wentylacja mechaniczna z odzyskiem ciepła kosztująca 35 tysięcy złotych
  • Odpowiedz
@Mateusz_Jakub_Andruszkiewicz: każdy wie, że "jedyna merytoryczna partia w sejmie" wygrała wybory i to zakłada scenariusz z zdania. Zmniejszę poziom trudności zadania, tym razem może uda Ci się odpowiedzieć:

Zadanie 1. Podaj poprawną odpowiedź:

Matusz budował nowy dom jednorodzinny o powierzchni 144 metrów kwadratowych. Jednym z elementów nowego mieszkania Mateusza ma być wentylacja mechaniczna z odzyskiem ciepła kosztująca 35 tysięcy złotych (35 000). Mateusz udał się do lokalnej firmy zajmującej się montażem wentylacji.
  • Odpowiedz
@Mateusz_Jakub_Andruszkiewicz: Nie wiem gdzie znalazłeś informację, że w opisanym scenariuszu została wprowadzona wymieniona norma, ale możesz mi pokazać ten fragment (za drugim razem dodałem, że wybory wygrała "Merytoryczna Opozycja").

Czyli skąd w programie konfederacji jest 35 tysięcy złotych? Czyżby naginanie rzeczywistości? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
ALE maksymalna wg artykulu to 44 000 a grawitacyjna maksymalna (najprostsza) to 9 000

@Mateusz_Jakub_Andruszkiewicz: w podlinkowanym przez Ciebie filmie Wawer mówi, że koszt to 35 tysięcy złotych, a w programie Konfederacji jest, że "oszczędność" to też 35 tysięcy złotych. Przypominam, że przeciętny dom (jednorodzinny) w Polsce to 144m2, a według artykułu który sam podlinkowałeś koszt instalacji z odzyskiem ciepła, materiałami i robocizną to 27 tysięcy złotych. 44 tysiące o
  • Odpowiedz