Aktywne Wpisy

walokid +43

nie moge usnac bo zobaczylem tego tik-toka aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
#programista15k #programowanie #kolchoz #korposwiat #pracbaza #praca #pracait
#programista15k #programowanie #kolchoz #korposwiat #pracbaza #praca #pracait

https://wykop.pl/wpis/72749845/wpis
Jak nie wypłacacie na moją kampanię, to chociaż wpłaćcie dla dziewczyny.
Komentarz usunięty przez moderatora
Czyli licząc że w takich niemczech jest z 10 różnych ośrodków które wykonują np. 10 takich operacji rocznie to w przybliżeniu możnaby liczyć ze Niemcy zarobią ze 100 000 000 roczne, dodatkowo mając doświadczenie w leczeniu takich rzeczy.
no jednak prawo mamy gówniane.
@Mateusz_Jakub_Andruszkiewicz: Panie kandydacie na posła, śmiejesz się pan z Petru sześciu króli, a sam strzelasz takie gafy w komentarzach. Może warto czytać swoje komentarzem przed kliknięciem przycisku Wyślij? Taka drobna sugestia.
Czyli jeśli liczy się tylko zysk, to może w Polsce należy zrezygnować z większości przepisów? Chiny zarabiają produkcji, a Indie na scamowych
I tak na to pozwalamy. Tylko kilometr za granicą. Zresztą odniosłeś się do jednej z 2 rzeczy które wymieniłem.
- pieniądze
-
@Mateusz_Jakub_Andruszkiewicz: to może w takim wypadku zrezygnujmy z badań klinicznych dla leków. Każdy bezie mógł sprzedawać co chce, to gigantyczny rynek. A jest szansa, że uda nam się trafić i opracować jakiś wspaniały lek, kto
1. I tak ludzie wydają te pieniądze za granicą. Zamykanie oczu i udawanie że to sie nie dzieje jest żartem.
2. Nie mamy prawa do czyichkolwiek pieniędzy. Niech sobie decydują ich właściciele.
@Mateusz_Jakub_Andruszkiewicz: nie rozumiem tego zdania, co oznacza "emocjonalne przejście"?
Proszę o stabilniejsze posty i oddzielanie tematów np. punktami.
1. Te propozycje które podałem m.im. są propozycjami, które podałem pod dyskusję na portalu ze śmiesznymi obrazkami, a nie PROJEKTAMI USTAW.
@Mateusz_Jakub_Andruszkiewicz: chłopie, to może czas się zastanowić dwa razy zanim zaczniesz rzucać tego typu pomysłami. Przecież pomysł na eksperymentalne leczenia tylko dla cudzoziemców to kuriozum. Tego nie da się wybronić.
w 2019 roku PIS razem z Lewicą i razem z KO.dorzucili 3 RAZY wiecej pieniędzy. I co z tego mieliśmy? kij w szybę po 2 latach i 200 000 nadmiarowych zgonów.
Stabilna polityka i rozbicie monopoli NFZ to długotrwałe rozwiązanie.
@Mateusz_Jakub_Andruszkiewicz: byłem ciekawy, aż sprawdziłem na stronie GUS jak rozkładały się wydatki na służbę zdrowia w okresie 2018 - 2019. I znalazłem bardzo ciekawe informacje:
- 2018 publiczne wydatki wynosiły 96 miliardów złotych (4,5% PKB)
- 2019 publiczne wydatki wynosiły 106 miliardów złotych
źródło: sluzba_zdrowia_wydatki_2018_2022
PobierzNie wiem czemu urynkowienie NFZ nazywasz hamulcem. Jest to po prostu nieprawda. Trzeba patrzeć na system 30 lat do przodu a nie do nastepnych wyborów.
Zaproponuj swoje rozwiązanie na skręcenie kierownicy. xd
@Mateusz_Jakub_Andruszkiewicz: w raporcie 2020-2022 zostały uwzględnione dodatkowe koszty wynikające z okresu pandemii COVID-19 (tzw. Fundusz Przeciwdziałania COVID-19).
ładnie mijaki
1. Nikt nie mowił o gazikach 12 razy tańszych. w porównaniu z Niemcami mamy większa siłę nabywczą w wiekszosci obszarów.
2. wyliczeń nie da rady przedstawic bez dostepu do ministerstwa. Nawet pandemiczne zostaly ukazane ostatnio przez NIK. pare dni temu jak tam weszli i zobaczyli
@Mateusz_Jakub_Andruszkiewicz: dowód? Z tego co kojarzę to jednak tak nie jest artykul
kolejny raz wyciągasz randomowe zdania i rzucasz jako argument...
1. siła nabywcza PIENIĄDZA, nie wiem czemu Zmieniasz temat
2. Nic nie mówiłem o ukrywaniu, tylko o przejrzystości i mozliwosci rozliczenia wydatków, dokładnie. Znowu kulą w płot. Zmiana tematu
3 Napisalłeś ze niezawsze wieksza konkurencja to spadek cen i wzrost jakości. Po pierwsze to nieprawda. Jeżeli nic sie nie zmienia w prawie a zwiększa sie podaż, to zawsze jest albo jedno, albo drugie albo
Bad News: nie ze mną te numery drogi
Wygląda jak tekst generowany.
No z tymi smsami to już z siebie pośmiewisko zrobiłeś. Nikt nic nie proponuje a Ty chcesz tylko miejsce i wrażenie zrobić ze na coś odpowiedziałeś. To strata czasu. Szkoda mojego czasu na randomizowane odpowiedzi z Twojej strony mające tworzyć wrażenie wypełnienia tekstem. Odpowiem kiedyś na Twój post odnośnie budowy mieszkań i to wszystko.
Pomogę.