Wpis z mikrobloga

@makaronzjajkiem

nie odróżniasz popytu od podaży. z tym streamingowym popłynąłeś

w kwestii niewiedzy co proponuje partia... zasugerowałeś że nie wiem co proponuje partia... No to widzę że nie dość ze czytasz bez zrozumienia bo nie wiem jak to odkryłeś, to dla ciebie konkurencja wygląda tak samo jak NFZ tylko wiecej papierków... Stąd to myślenie o sms'ach!!! Twoja sugestia i pytanie czy ma być centralny system smsów dowodzi ze nie da rady Tobie
@makaronzjajkiem

zbanować mogę Ciebie już teraz. Nie muszę czekać aż coś źle zrobisz. Sam fakt straty czasu na Ciebie mnie dobija, no ale cóż. odpowiem Tobie na tamte pytania wywodzące się z Twojej ignorancji i pychy i już po prostu nie bede odpisywał na gościa który podaje link do zarobków na tle europy bez normalizacji cen i wypłat krajowych

A ta sugestia pasywno-agresywnej postawy jest nawet zabawna. Taki jestem konserwatysta-liberał/ciepły-zimny/pasywno-agresywny.
@makaronzjajkiem

kiedy pytam Cię o szczegóły to dostaje odpowiedź: zrobimy jak w Niemczech, dlatego pytam jak to tam zrobili i czemu uważasz, że zadziała to w Polsce.

Pobawię się w Ciebie bo to nawet zabawne. O proszę Czcigodny Wykopku tu link do opisu niemieckiego systemu ->
https://datev.pl/system-opieki-zdrowotnej-w-niemczech/

Dlaczego zadziała? Gdyż prawo popytu-podaży choćby skały srały jest nieubłagane.
gościa który podaje link do zarobków na tle europy bez normalizacji cen i wypłat krajowych

@Mateusz_Jakub_Andruszkiewicz: dobra, musisz trollować. Wkleiłem Ci link do artykułu napisanego na podstawie raportu GfK, raport który w sile nabywczej uwzględnia to różnice w lokalnych cenach dóbr i usług. Może masz jakieś lepsze raporty innych instytucji, ale musisz wiedzieć, że raporty GfK są wykorzystywane praktycznie wszędzie.

Pobawię się w Ciebie bo to nawet zabawne. O proszę Czcigodny
smsy jasno pokazały, że twoje odpowiedzi są randomizowane na podstawie haseł kluczy

@Mateusz_Jakub_Andruszkiewicz: jak prywatny ubezpieczyciel ma mięć wpływ na to, że placówka z którą będzie miał podpisany kontrakt będzie wysyłać przypomnienia w formie SMS o nadchodzących wizytach? Czemu obecnie jest to dobrowolne i część placówek to robi, a część nie?

Wiesz? Bo mogę Ci zdradzić sekret, nadstaw uszu i tylko nie mów nikomu:

@makaronzjajkiem

>smsy jasno pokazały, że twoje odpowiedzi są randomizowane na podstawie haseł kluczy

@Mateusz_Jakub_Andruszkiewicz: jak prywatny ubezpieczyciel ma mięć wpływ na to, że placówka z którą będzie miał podpisany kontrakt będzie wysyłać przypomnienia w formie SMS o nadchodzących wizytach? Czemu obecnie jest to dobrowolne i część placówek to robi, a część nie?

Wiesz? Bo mogę Ci zdradzić sekret, nadstaw uszu i tylko nie mów nikomu:

!Obecnie każda placówka musi mieć zgodę
Wystarczy ze ubezpieczyciel bedzie wysyłał, albo nie bedzie nikt. Albo w umowie wymusi wysyłanie sms, albo nie wymusi. Ludzie decydując sie na ubezpieczyciela po paru latach wypracują konsensus.

@Mateusz_Jakub_Andruszkiewicz: czyli tak jak pisałem, wprowadzenie systemu powiadomień będzie zależało od placówki lub ubezpieczyciela. Więc co, już moje odpowiedzi nie są takie losowe?

Czyli można podsumować:
- Nie wiesz jak ma wyglądać system ubezpieczeń po zmianach Konfederacji
- Sugerujesz, że ma wyglądać jak
@Mateusz_Jakub_Andruszkiewicz: czyli jednak mam racje. Dziękuje ci za twoje odpowiedzi, bardzo mi się przydały i tylko potwierdziły to co sądziłem od dłuższego czasu. Z niecierpliwością czekam na odpowiedź odnośnie oszczędności przy montażu instalacji grawitacyjnej zamiast mechanicznej z odzyskiem ciepła. Ciekawy jestem tych wyliczeń ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@makaronzjajkiem

A właśnie, bo nie mogłem znaleść wątku. To akurat proste pytanie. Wystarczy napisać do Michała wawra, on przedstawiał te wyliczenia na konferencji i był z tego co kojarzę osobą odpowiedzialną za ten punkt programu.

A tu masz wyliczenia na szybko.

Podstawa w dobrej jakosci i uzyteczności nawet do 30 000 . MAX plus koszty dodatkowe plus koszty robocizny do 44 tysiecy wg artykułu.
Rozumiem że Wawer uśredniał bo nie kazdy bierze
@Mateusz_Jakub_Andruszkiewicz: czy ty nawet nie przeczytałeś tego co podlinkowałeś? Bo jakbyś przeczytał to byś zobaczył, że kwota 44 tysiące odnosi się do domów o powierzchni 250 metrów kwadratowych (1). Żeby był zabawniej, średnia powierzchnia domu jednorodzinnego to 134 metrów kwadratowych (mieszkania indywidualne miały przeciętnie 143 metry kwadratowe). Takie dane znajdziemy w raporcie GUS (3).

Więc nadal nie wiem skąd jest ta kwota średniej 35 tysięcy oszczędności (2), jeśli dla przeciętnego mieszkania
Pobierz makaronzjajkiem - @MateuszJakubAndruszkiewicz: czy ty nawet nie przeczytałeś tego co ...
źródło: koszty_wentylacji_mechanicznej