Aktywne Wpisy
tojestmultikonto +98
#diy #elektronika #hobby #zrobtosam #tojestmultikonto
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
tenebrarum +2
#rowery #pasjonaci #bekazpodludzi
@delBosque Samych opon jeszcze nie sprawdzałem. W wolnej chwili pomacam
Bo charakter tych uszkodzeń może dużo powiedzieć o przyczynach. Może np. jest za duże tarcie między dętką a oponą albo masz za małe ciśnienie i snake bite'y.
Stawiam, że masz w oponach wbite jakieś opiłki albo gdzieś przetartą osnowę i dlatego ciągle łapiesz kapcie.
Jak mnie #!$%@?ą wszelkiej maści internetowi hobbyści w tym kraju, kopałbym ich jak kurczaki. Chcesz zacząć coś robić, nie wiem #!$%@? łowić ryby, sklejać samoloty, srać psa jak sra, cokolwiek i zadasz #!$%@? na forum pytanie
Witam, chcę zacząć chodzić po bułki. Czy lepiej do biedronki czy do lidla? Pozdrawiam.
to po 10
@sierramikebravo: Serwisant chciał kompleksowo, posmarować to co trzeba, wymienić to co zużyte. Może miał dużo wolnego czasu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie zgodziłeś się z tym wyliczeniem i w czym problem?
Trzeba było mu
@sierramikebravo: napompuj i zobacz jak wyglądają opony. Też tak miałem i okazało się, że opony były tak stare, że już się rozjeżdżały jak dostały ciśnienia i pełno paprochów mogło wpadać pod oponę i to przebijało dętki.
@p0kr4kk_2: z fakturą byłoby jeszcze drożej
@sierramikebravo:
Brzmi jakbyś miał dziurawe opony. Przy małym ciśnieniu nie widzisz, ale dętka szura po asfalcie pod obciążeniem + ciśnienie.
Zaklej dętki jakąś taśmą o oczojebnym kolorze. Założ na koła. Napompuj na fulla. Szukaj kropek i kresek w oczojebnym kolorze.
A co do serwisów. Od jakiegoś czasu korzystam tylko ze sklepo-serwisu w którym kupiłem rower. Dokrętki i jakieś proste
(Nie potrafiłem zdiagnozować powodu ciągłego przebijania się dętek, stąd taki pomysł).