Aktywne Wpisy

mirko_anonim +68
✨️ Jak radzić sobie z finansowymi dylematami w związku? Ⓘ
Tldr: moja narzeczona nie jest zadowolona z faktu, że pomagam finansowo moim rodzicom. Nie wiem co robić.
z narzeczoną planujemy ślub w następnym roku. Rzecz w tym, że coraz częściej widzę mniejsze i naprawdę zastanawiam się czy ten ślub to dobry pomysł, a po wczorajszej kłótni w ogóle zastanawiam się czy nie zerwać oświadczyn.
Jestem programistą i zarabiam bardzo dobrze. Narzeczona dowiedziała się, że
Tldr: moja narzeczona nie jest zadowolona z faktu, że pomagam finansowo moim rodzicom. Nie wiem co robić.
z narzeczoną planujemy ślub w następnym roku. Rzecz w tym, że coraz częściej widzę mniejsze i naprawdę zastanawiam się czy ten ślub to dobry pomysł, a po wczorajszej kłótni w ogóle zastanawiam się czy nie zerwać oświadczyn.
Jestem programistą i zarabiam bardzo dobrze. Narzeczona dowiedziała się, że

A330 +370
źródło: 1000028454
Pobierz

Tzn. chcę mieć dostęp do tego serwera przez sieć komórkową ale jednocześnie gdy jestem w domu chcę by całość działała w pełnej prędkości wifi z pominięciem vpn. Jednocześnie chcę by wszystko działało cały czas tak jakby w jednej sieci. W sensie chcę by serwer był widziany pod jednym lokalnym ip, bo później programy do synchronizacji tego nie ogarniają.
Jak się za to zabrać? Zerotier? Wireguard? Może coś innego?
#vpn #zerotier #wireguard #homelab
Pewnie jest to coś prostego, ale ja nawet nie wiem jak to nazwać by wyszukać w google ( ͡º ͜ʖ͡º)
Bo teraz działa to tak że jak łącze się do sieci lokalnej to mam bardzo wolny transfer. Chyba że pozmieniam w programie do synchronizacji ip na lokalne to wtedy działa normalnie.