@mirko_anonim: nigdzie. W tym wieku nie robi się już znajomych. Są tylko interesy, wspólne deale i udawane przyjaźnie dla pieniędzy. Albo masz kolegę od podstawówki albo go później nie masz Na kursach tańca to mozesz suke poznac nie kumpla
@zeszyt-w-kratke: no tak, bo spędzanie czasu z babą i kaszojadami jest taaakie ciekawe. I praca 7-15 + nadgodziny taaaaka ciekawa. Jak dla ciebie wypad w góry z przyjaciółmi to nuda, to juz nie ma ratunku
@mirko_anonim: to ja jakie tańce chciałeś iść? Ja ostatnio byłem na zajęciach to był niedobór chłopów i miałem na zmianę tańczyć z trzema dziewczynami. Czułem się jak wujek który musi otańcowac na weselu wszystkie ciotki i siostrzenice xD
@mirko_anonim: generalnie to ołver dla chłopów 30 + jedynie jakieś pasje,hobby sporty grupowe jak masz możliwość jeśli nie jesteś sportowy to raczej nic się nie zdziała... na różową w tym wieku tez nie ma co liczyć bo każda zajęta albo zaburzona do tego z bombelkiem, dlatego 20/25 lvl to jest ostatni dzwonek żeby cokolwiek się wydarzyło inaczej chroniczna pustka i samotność chłopska
@mirko_anonim: jakieś ekipy spotkań z planszowkami, grani RPG? Koncerty, eventy, można nawet złapać jakąś pracę sezonowa, nawet na kilka tyg, pojechać nad morze i poznać nowych ludzi.
@mirko_anonim: Chętnie bym się dowiedział ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ze starymi znajomymi ze szkoły to też różnie bywa. Sporo ludzi zmienia miejsce zamieszkania bo idą na studia i znajomości się urywają. Kiedyś też tak wyglądało, zwłaszcza że nie było do dyspozycji internetów i komórek i przez to utrzymywanie kontaktu było bardzo utrudnione. Czasami można poznać spoko znajomych w pracy, ale to bardzo rzadko. Trochę firm w
@mirko_anonim: 1. Taniec, ale nie towarzyski w parach tylko grupowy - znajomy chodził do zespołu pieśni i tańca i poznał fajną grupkę znajomych. 2. Jesli umiesz/lubić śpiewać to chór - często są przy uczelniach 3. Wspolne wyjazdy na żagle / w góry / rowery itp. Albo zorganizowane wyjazdy albo grupki Fb, gdzie ludzie sami się organizują 4. Jeśli planujesz mieć żonę i dzieci to też powinno Ci przybyć znajomych. Dzieci
Albo masz kolegę od podstawówki albo go później nie masz
@marcus777: Nie mam żadnych znajomych z okresu przed studiami. Dobra, mam może dwóch, ale mieszkają gdzie indziej i się widujemy raz w roku. Z drugiej strony, mam sporo bliskich znajomych poznanych po 30, z tym że spotkałem ich jako znajomych znajomych. Z czasem okazało się że mam z nimi więcej wspólnych tematów niż z tymi pierwotnymi znajomymi.
@Nemesiss: Coś nie tak z tą naszą dorosłością w tych czasach w takim razie w sumie.
Kiedy patrzę na niektórych znajomych z pracy np. w wieku takim przedemerytalnym, to wszędzie miewają znajomych, poznanych w różnym wieku.
Odpowiedź na to jak poznać znajomych czy przyjaciół po 30 jest prosta, trzeba być towarzyskim i społecznym, ale wiadomo że dla wielu ludzi to ciężka sprawa niestety.
Taka ciekawostka: jak byłem mały to pokazali mnie w programie super niania xdd Ogólnie to zbyt wiele nie pamiętam, ale może byliby jacyś chętni do poczytania co sie tam działo xd
Na kursach tańca to mozesz suke poznac nie kumpla
W tym wieku szukasz już kobiety by założyć rodzinę, a jak nie jest to możliwe to gnijesz w samotności
Ze starymi znajomymi ze szkoły to też różnie bywa. Sporo ludzi zmienia miejsce zamieszkania bo idą na studia i znajomości się urywają. Kiedyś też tak wyglądało, zwłaszcza że nie było do dyspozycji internetów i komórek i przez to utrzymywanie kontaktu było bardzo utrudnione.
Czasami można poznać spoko znajomych w pracy, ale to bardzo rzadko. Trochę firm w
1. Taniec, ale nie towarzyski w parach tylko grupowy - znajomy chodził do zespołu pieśni i tańca i poznał fajną grupkę znajomych.
2. Jesli umiesz/lubić śpiewać to chór - często są przy uczelniach
3. Wspolne wyjazdy na żagle / w góry / rowery itp. Albo zorganizowane wyjazdy albo grupki Fb, gdzie ludzie sami się organizują
4. Jeśli planujesz mieć żonę i dzieci to też powinno Ci przybyć znajomych. Dzieci
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
@marcus777: Nie mam żadnych znajomych z okresu przed studiami. Dobra, mam może dwóch, ale mieszkają gdzie indziej i się widujemy raz w roku.
Z drugiej strony, mam sporo bliskich znajomych poznanych po 30, z tym że spotkałem ich jako znajomych znajomych. Z czasem okazało się że mam z nimi więcej wspólnych tematów niż z tymi pierwotnymi znajomymi.
Tak jakoś wychodzi
Kiedy patrzę na niektórych znajomych z pracy np. w wieku takim przedemerytalnym, to wszędzie miewają znajomych, poznanych w różnym wieku.
Odpowiedź na to jak poznać znajomych czy przyjaciół po 30 jest prosta, trzeba być towarzyskim i społecznym, ale wiadomo że dla wielu ludzi to ciężka sprawa niestety.