mirko_anonim
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
42
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
marcus777
@mirko_anonim: nigdzie. W tym wieku nie robi się już znajomych. Są tylko interesy, wspólne deale i udawane przyjaźnie dla pieniędzy. Albo masz kolegę od podstawówki albo go później nie masz
Na kursach tańca to mozesz suke poznac nie kumpla
76
Skin-ef
@zeszyt-w-kratke: no tak, bo spędzanie czasu z babą i kaszojadami jest taaakie ciekawe. I praca 7-15 + nadgodziny taaaaka ciekawa. Jak dla ciebie wypad w góry z przyjaciółmi to nuda, to juz nie ma ratunku
62
zeszyt-w-kratke
zeszyt-w-kratke
10
SzeregowyNWJ
SzeregowyNWJ
@mirko_anonim: to ja jakie tańce chciałeś iść? Ja ostatnio byłem na zajęciach to był niedobór chłopów i miałem na zmianę tańczyć z trzema dziewczynami. Czułem się jak wujek który musi otańcowac na weselu wszystkie ciotki i siostrzenice xD
8
ironcio
ironcio
7
M.....s
@Archaniol_bo_rzyga_bryje: Zaraz połowa pierwszoroczniaków to będą jakieś dziadki 30-letnie szukający znajomych heh clown world
5
TTedbundYY
@mirko_anonim: generalnie to ołver dla chłopów 30 + jedynie jakieś pasje,hobby sporty grupowe jak masz możliwość jeśli nie jesteś sportowy to raczej nic się nie zdziała... na różową w tym wieku tez nie ma co liczyć bo każda zajęta albo zaburzona do tego z bombelkiem, dlatego 20/25 lvl to jest ostatni dzwonek żeby cokolwiek się wydarzyło inaczej chroniczna pustka i samotność chłopska
5
Maxior99
Maxior99
@mirko_anonim: nigdzie
W tym wieku szukasz już kobiety by założyć rodzinę, a jak nie jest to możliwe to gnijesz w samotności
4
Kremufka2137
@mirko_anonim: jakieś ekipy spotkań z planszowkami, grani RPG? Koncerty, eventy, można nawet złapać jakąś pracę sezonowa, nawet na kilka tyg, pojechać nad morze i poznać nowych ludzi.
4
A.....e
A.....e
@mirko_anonim: Ja od przyszłego roku idę na studia dzienne, ale mam niecałe 24 lata teraz. Jak już tam się nie uda, to over.
2
fraktalka89
2
PiesekKrolowejElzbiety
PiesekKrolowejElzbiety
@mirko_anonim: Chętnie bym się dowiedział ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ze starymi znajomymi ze szkoły to też różnie bywa. Sporo ludzi zmienia miejsce zamieszkania bo idą na studia i znajomości się urywają. Kiedyś też tak wyglądało, zwłaszcza że nie było do dyspozycji internetów i komórek i przez to utrzymywanie kontaktu było bardzo utrudnione.
Czasami można poznać spoko znajomych w pracy, ale to bardzo rzadko. Trochę firm w
1
Asullo
@Kremufka2137 z tymi koncertami - eventami jeszcze sie zgodze ale reszta... co ty p--------z XDD
1
bbtarka
bbtarka
@mirko_anonim:
1. Taniec, ale nie towarzyski w parach tylko grupowy - znajomy chodził do zespołu pieśni i tańca i poznał fajną grupkę znajomych.
2. Jesli umiesz/lubić śpiewać to chór - często są przy uczelniach
3. Wspolne wyjazdy na żagle / w góry / rowery itp. Albo zorganizowane wyjazdy albo grupki Fb, gdzie ludzie sami się organizują
4. Jeśli planujesz mieć żonę i dzieci to też powinno Ci przybyć znajomych. Dzieci
1
mirko_anonim
Anonim (nie OP): mi sie sprawdzilo schronisko dla psów. czasami chodze tylko w weekend.

─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
1
mirko_anonim
mirko_anonim Autor
  • adult
1
DerMitteleuropaer
Albo masz kolegę od podstawówki albo go później nie masz

@marcus777: Nie mam żadnych znajomych z okresu przed studiami. Dobra, mam może dwóch, ale mieszkają gdzie indziej i się widujemy raz w roku.
Z drugiej strony, mam sporo bliskich znajomych poznanych po 30, z tym że spotkałem ich jako znajomych znajomych. Z czasem okazało się że mam z nimi więcej wspólnych tematów niż z tymi pierwotnymi znajomymi.

Tak jakoś wychodzi
1
kamil150794
@mirko_anonim: Nigdzie. Jest dokładnie tak, jak napisał @marcus777 Komentarz 10/10.
1
Wszebor
@Nemesiss: Coś nie tak z tą naszą dorosłością w tych czasach w takim razie w sumie.

Kiedy patrzę na niektórych znajomych z pracy np. w wieku takim przedemerytalnym, to wszędzie miewają znajomych, poznanych w różnym wieku.

Odpowiedź na to jak poznać znajomych czy przyjaciół po 30 jest prosta, trzeba być towarzyskim i społecznym, ale wiadomo że dla wielu ludzi to ciężka sprawa niestety.
1
i.....t
i.....t
@mirko_anonim: a na cholerę ci jacyś znajomi? Może idź na ławkę do żuli postaw im browary i będziesz miał kolegów.
1