✨️ Autor wpisu (OP): @saviola7 Nie rozumiesz. Moja koleżanka z pracy pojechała na Ukrainę na urlop a w tym czasie tatuś zwiał do Polski i agencja nie chce podać jego danych.
Przespała się z kimś, kogo nie znała nawet nazwiska? Słabiutko... Agencja podając dane złamałby polskie prawo. Mogą podać dane tylko na wniosek organów ścigania, ale nie wiem, czy sprawa o ewentualne alimenty jest wystarczającym powodem.
✨️ Autor wpisu (OP): @bezstronny_obserwator Zna imię i nazwisko ale żadnych danych. Iść na policję tutaj w Holandii czy gdzie powinna to zgłosić? Na Ukrainie, w Polsce? Facet usunął wszystkie socjalmedia i zmienił numer telefonu. @saviola7 Jesteś głupszy
Policja tutaj raczej nic nie pomoże :( uchylanie się od ojcostwa nie jest raczej karane w żadnym z tych krajów (mogę się mylić ofc! ). Co najwyżej uchylanie się od alimentów i tu bym raczej celowała. Może spróbuj z forami prawniczymi, albo darmowe porady prawne w Holandii? Ale musiałaby mieć kogoś do tłumaczenia.
Mimo wszystko, życzę koleżance powodzenia i żeby się jednak ułożyło chociażby dla dobra dziecka!!!
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
Nie rozumiesz. Moja koleżanka z pracy pojechała na Ukrainę na urlop a w tym czasie tatuś zwiał do Polski i agencja nie chce podać jego danych.
─────────────────────
· Zaakceptował: Nighthuntero
Zna imię i nazwisko ale żadnych danych. Iść na policję tutaj w Holandii czy gdzie powinna to zgłosić? Na Ukrainie, w Polsce? Facet usunął wszystkie socjalmedia i zmienił numer telefonu.
@saviola7
Jesteś głupszy
Mimo wszystko, życzę koleżance powodzenia i żeby się jednak ułożyło chociażby dla dobra dziecka!!!
No tak, chodzi tylko o alimenty.
Dzięki za odpowiedź.
─────────────────────
· Zaakceptował: RamtamtamSi