Aktywne Wpisy

onepnch +90
o mam nowe powiedzonko teraz - "mam konto na allegro dłużej jak ty żyjesz gówniarzu"
dobre?
dobre?

DzonySiara +274
A za kilka dni znowu płacz, bo wszyscy mogą dotykać mojego gruza który stoi na lawecie i w ogóle jak to tak XD
Oczywiście nie brakuję głosu sprzeciwu, że jak to tak można zabierać samochód, gdzie my żyjemy, przecież jak tyle jedzie to na pewno dobry jest itd.itd.
#bmw
#motoryzacja
#policja
Oczywiście nie brakuję głosu sprzeciwu, że jak to tak można zabierać samochód, gdzie my żyjemy, przecież jak tyle jedzie to na pewno dobry jest itd.itd.
#bmw
#motoryzacja
#policja
źródło: 1000009338
Pobierz

Dziękuje @PfefferWerfer za pomysł #nieruchomosci
https://www.youtube.com/watch?v=Nmxox3oqRZo
V: Mick jesteś tam?
V: Mick?
Mick: Glapa i Buda właśnie wyszli z nowogrodzkiej. Bedzie akcja kredytowa.
V: Musieli, co nie, rynek nieruchomości by się zawalił.
Mick: Wiedzieli.
V: Gospodarka by się załamała, musieli ją ratować.
Mick: Wiedzieli że będzie akcja kredytowa, ludzie nie byli głupi po prostu znają rządy
V: Bo to kredyciarze, ale przynajmniej część z nich straci mieszkania? Ci co brali pod korek muszą zbankrutować, to koniec.
Mick: No nie wiem, nie wiem, mam przeczucie że za kilka lat ludzie znowu będą robili to co w czasie stóp zero, kredyt na zmienną i pod korek
Lektor: Ale Mick się mylił, w przyszłych latach mnóstwo deweloperów zbankrutowało, planowanie przestrzenne zostało ogromnie przyspieszone a KNF drastycznie zaostrzył rekomendacje.
Lektor: Żarcik, ludzie pobrali kredyty BK2 i użyli ich żeby znowu wywindować ceny, i twierdzili że stać na to tylko inżynierów i managerów, a tym razem też programistów
Lektor: Kiedy to wszystko się skończyło tylko jeden deweloper zbankrutował, januszbudpol, zbudował w 3 lata blok niezgodne z projektem z 23 inwestycyjnymi wielopakami, coś co większość dużych deweloperzy robiła miesięcznie
V: Mick możemy wreszcie kupić? Rata będzie tańsza o 1000, sam będziesz miał 900 taniej
Mick: Wiesz, kiedy kupimy, będziemy jak reszta kredyciarzy, wiesz to?
V: Nie, my nie byliśmy lekkomyślni, nie kredytowaliśmy pod korek w 2018 z pożyczką na wkład. Jak oni, a teraz mamy szanse na tani kredyt bk2
Mick: 1000 taniej...
V: Tak, ale musimy wziąć kredyt albo będzie 0, teraz albo nigdy Mick
Mick: Ok, kupuj. (sosnowiec green oxy plaza)
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
„Rynek potrafi zostać irracjonalny znacznie dłużej niż ty wypłacalny”
@PanieAreczku: Ile razy mamy wam powtarzać:
1) Wyż jest rozsiany równomiernie po całym kraju i jego zadupiach, a mieszkania są poszukiwane tylko w top 5 największych miast
2) Liczba gospodarstw domowych rośnie, bo nikt już nie mieszka na kupie przez całe życie, para z 2 dzieci zazwyczaj ma 3-4 mieszkania w ciągu swojego życia (na założenie rodziny, dla dzieci po jednym i po rozwodzie kolejne (
Mick: Wiesz, kiedy kupimy, będziemy jak reszta kredyciarzy, wiesz to?
@PanieAreczku: tylko, że takie czyste rynkowe okoliczności nigdy nie występują. Zawsze są tam jakieś mniejsze czy większe regulacje. Jeśli ktoś twierdzi, że cywilizowany kraj pozwoli na krach w którym może i ceny spadną o 80%, ale miliony zbankrutują i zostaną bezdomnymi to jest bardzo naiwny.