Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Z jakiego domu niebieski pochodzi. Czasem ludzie nie otrzymują z domu lekcji 'właściwego (ciekawego) sposobu spędzania wolnego czasu np stary jego oglada mecze i tego go nauczył'. Jeśli chcesz żeby zaczął fajnie spędzać czas to pokaż mu jak to się robi. Organizuj jakieś wyjścia i angażuj go w organizacje. Co do bycia pipą to przyczna może być ta sama nie otrzymał 'włąściwego' wzorca bycia pewnym siebie samcem. Tu sprawa
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ciekawy temat, możesz to lepiej przybliżyć? Jak wygląda jego strach/obawa przed zadzwonieniem do kogoś lub wyjściem? Mówi, że nie chce/ucieka od tego/odkłada/stresuje się jak przychodzi czas? Zastanawiam się czy to strach czy też po prostu zwykła niechęć/brak konieczności do wykonania tego w danym momencie jeśli nie ma potrzeby i odłożenie na później.

Jeśli chodzi o odwagę/męskość to najważniejsze żeby był w stanie się postawić i Cię obronić lub wyprowadzić
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Poniekąd jakbym czytał trochę o sobie (w kontekście niebieskiego).
Też mam czasem problem żeby gdzieś zadzwonić, załatwić. Duża ilość ludzi mnie przytłacza, zamykam się wtedy w sobie a niezrozumienie przez osoby które mnie otaczają budzi tylko frustrację.
I czy jestem złym człowiekiem, gburem? Myślę że nie. Po prostu mam swoje fobie, lęki które mi pozostały z dzieciństwa (w moim przypadku głównie przyczyną było jąkanie które mnie maksymalnie zamknęło w sobie).
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Czy nie lepiej z nim tego skonsultować, sam nie jestem zbyt społeczny i nie lubię ludzi z zasady jednak jakoś sobie żyje a jedną z niewielu osób które szanuje i uważam za normalną jest moja narzeczona. Jak ona chce gdzieś wyjść sama pozwalam jej niech idzie będę miał więcej czasu dla siebie ale też lubię spędzać czas tylko z nią dla przykładu razem w góry zoo spacer itd.

Pogadaj
  • Odpowiedz