Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Słuchajcie, po kilku latach pobytu Ukraińców i Ukrainek w Polsce na masową skalę, można już chyba zapytać:
1. Czy Polakowi łatwiej poderwać Ukrainkę niż Polkę o podobnej urodzie?
2. Czy to prawda, że Ukrainki są bardziej rodzinne, wyznają tradycyjne wartości, tradycyjny model rodziny? Dużo wpisów w internecie tak sugeruje.
3. Czy też może prawdą jest z kolei to, że sporo Ukrainek to straszne materialistki, jak niektórzy sugerują? (wydaje mi się, że punkt 2 i 3 stoją ze sobą w sprzeczności, chyba, że punkt 2 odnosiłby się do kobiet 40+, a punkt 3 do kobiet 20+).
4. Czy żona-Ukrainka będzie chciała nasze wspólne dziecko uczyć ukraińskiego? Wolałbym, by w takim scenariuszu dziecko jednak miało polski jako ojczysty, a drugi język to angielski, a nie ukraiński.
5. Czy Ukrainka będzie ode mnie oczekiwała, bym nauczył się ukraińskiego choć trochę?
6. Największe różnice między Polkami a Ukrainkami, tak obiektywnie, a nie memowo...
7. Jakiś pro-tip jak poderwać bezdzietną, ładną Ukrainkę do poważnej relacji?

#kiciochpyta #ukrainka #ukrainki #przegrywpo30tce

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim w jaki sposób punkty 2. i 3. stoją w sobie w sprzeczności?
tradycyjny model rodziny polega na tym, że mężczyzna tą rodzinę sam utrzymuje. na dobrym poziomie. albo bardzo dobrym.
  • Odpowiedz
TL;DR Większośc to gold-diggerki "tradycyjny" == "ty za wszystko płacisz"

1. Czy Polakowi łatwiej poderwać Ukrainkę niż Polkę o podobnej urodzie?

To jest ten sam case jak Polki w latach 2000 jechały szukać męża za Odrę. Dla Ukrainek znalezenie Polaka jest bardziej atrakcyjne niż znalezienie Ukraińca.

2.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja parę dni temu widziałam jak na stacji ukrisnka tłukła i wyzywała swojego faceta ciągnęła za włosy , nie mieszkam w Polsce ale tu bywam i to co widziałam mnie zmroziło
A co do reszty jeśli pasuje ci na wszystko sam pracować i mówić jej jaka jest cudowna piękna wspaniałą a ty jej sługą to się nadasz bo na wschodzie tak związku wyglądają ona ugotuje zupę a facet ma za
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a co do tego że są takie rodzinne ostatnio na tik toku robi furorę piosenka feministyczna taką ukrianska gdzie ukrianki śpiewają że mają gdzieś małżeństwo i zdanie facetów więc robi się tak samo jak w Polsce tylko że z domieszką że trzeba nadal za nie płacić i całować po rączkach
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Dot punktu 5.

Ukraina to wielki i piękny kraj. Również turystycznie. Nie obrażałbym się na Ukraiński bo jest do ogarnięcia w pół roku a jak pojedziesz na wczasy do rodziny to przynajmniej ogarniesz furę zatankować czy dogadać się w sklepie. W innym wypadku będziesz jak dziecko lub ameba.

• Odpowiedz