Wpis z mikrobloga

@wyslij_nudeski to ja słyszałem dziś historię że przychodzi baba do lekarza i mówi że boli ją kręgosłup w odcinku lędźwiowym.
Lekarz na to że to przez to że ma krzywy nos.
Ona zdziwiona a on pyta czy ona ma znamię na lewej łopatce.
Ona potwierdza zdziwiona a on na to że bez operacji nosa #!$%@? pomoże bo to wszystko połączone.
Baba zrobiła nos. Plecy przestały boleć
  • Odpowiedz
@wyslij_nudeski: ja ci powiem ze niezaleznie od profesji, 50% ludzi zawsze nienadaje sie do wykonywania zawodu.

Ostatnio tez problem z kolanem i 2 miesiace lazenia po lekarzach - w koncu padla diagnoza. Na Rehabilitacje poszedlem do mojego sprawdzonego czlowieka, po 5 minutach rozmowy zdiagnozowal to samo bez czytania "zalecen", pozniej sam sobie na miejscu zrobil usg i upewnil sie. Dzis jestem po 4 zabiegach i kolano dziala jak nowe.

Morał
  • Odpowiedz
@wyslij_nudeski: o kurde, też się nad tym zastanawiałem.
Zakres dolegliwości ortopedycznych jakie można mieć jest zamknięty i pewnie mocno ograniczony, bo większość osób ma podobne dolegliwości. Jak tu można czegoś nie wiedzieć?

Ja wiem, że są warsztaty dla Renault i dla Forda, ale w każdym wymienią olej chyba, nie?
  • Odpowiedz
@wyslij_nudeski: Z tego co piszesz, może zespół Ehlersa-Danlosa? (Też to mam, tyle że w dość łagodnej postaci)

Edit: Ok, teraz widzę nawet w tagu. Ja po prostu noszę usztywnienia na tych stawach które wymagają odciążenia, z czasem ciało uczy się inaczej używać mięśni i jest trochę lepiej. Ogólnie niestety jedyne co można, to pracować z fizjoterapeutami nad wzmocnieniem mięśni. Tak wiem, przy eds ledwo ma się mięśnie, no ale :(.
  • Odpowiedz
Czemu my ich jeszcze nie pozywamy.

@TypoweKontoDoPrzegladaniaWPracy: przy 20 pacjentach dziennie nie ma bata żebyś wszystkich, co do jednego dobrze wyleczył. Więc tak na prawdę w końcu zabrakłoby lekarzy bo nikt nie chciałby studiować kilka lat, żeby co jakiś czas kończyć z wyrokiem i płacić hajs xD
  • Odpowiedz