Wpis z mikrobloga

Moja mama nigdy nie robiła pierogów. Bo wiecie, to strasznie trudne, potwornie męczące i niewiarygodnie czasochłonne.

Jadłam do jakiegoś czasu wyłącznie sklepowe, często sklepowo-domowe czyli z lokalnego sklepiku które ulepiła jakaś tam pani Zosia i są na pewno domowe. Albo zamawiała u jakiejś baby od której kupowała cała okolica bo ona je lepi i tak sobie dorabia do renciny.
Efekt? Nie byłam fanką pierogów, ot kluska, już wolałam dobry makaron z sosem.

Dopóki nie zjadłam prawdziwych pierogów u mamy niebieskiego. Niebo w gębie, nie ma żadnego porównania z tym co znałam []
Od tej pory uwielbiam i lepię pierogi mimo że z tyłu głowy cały czas mi bębni jakie to jest piekielnie trudne, męczące, niemożliwe do zrobienia.


#arinkaofood

#gotujzwykopem #jedzenie #foodporn
arinkao - Moja mama nigdy nie robiła pierogów. Bo wiecie, to strasznie trudne, potwor...

źródło: 20230824_145045

Pobierz
  • 68
  • 0
ile trwa to lepienie pierogó?


@qew12: W sumie to dość długo trwa, musisz zrobić ciasto, farsz też jest dość pracochłonny, potem lepienie i gotowanie. Pare bitych godzin na pewno.
Będziesz robił?
Bo wiecie, to strasznie trudne, potwornie męczące i niewiarygodnie czasochłonne.


@arinkao: Skąd to szydera? Roboty przy pierogach jest od #!$%@? jeśli nie robi się ich na co dzień i brakuje schematów. Natomiast istotnym plusem pierogów jest to, że wszędzie smakują inaczej. :)