Aktywne Wpisy
Czemu ludzie uważają, że mając 30 lat powinno ich wszystko boleć, nie mieć siły i w ogóle, że są starzy? Przecież większość ludzi mając 30 lat dopiero życie zaczyna można powiedzieć bo są po studiach i zazwyczaj w tym wieku dopiero ma się jakieś normalne życie zawodowe.
Nie znałam żadnej osoby po 30 która by się jakoś różniła mocno od 25 latka. Może po prostu tych narzekających tak to narzekanie postarza
#
Nie znałam żadnej osoby po 30 która by się jakoś różniła mocno od 25 latka. Może po prostu tych narzekających tak to narzekanie postarza
#
Też uważacie że hiszpański brzmi zajebiscie? Jak spotkam gdzieś jakąś Latynoskę i tą zacznie nawijać po hiszpańsku to mi od razu miękną nogi i aż czuję jak mój rozwijany latami sigma grindset opuszcza moje ciało. Taka typiara mogła by sobie owinąć mnie wokół palca a ja bym się pewnie zachowywał jak simp bez godności.
Jadłam do jakiegoś czasu wyłącznie sklepowe, często sklepowo-domowe czyli z lokalnego sklepiku które ulepiła jakaś tam pani Zosia i są na pewno domowe. Albo zamawiała u jakiejś baby od której kupowała cała okolica bo ona je lepi i tak sobie dorabia do renciny.
Efekt? Nie byłam fanką pierogów, ot kluska, już wolałam dobry makaron z sosem.
Dopóki nie zjadłam prawdziwych pierogów u mamy niebieskiego. Niebo w gębie, nie ma żadnego porównania z tym co znałam └[⚆ᴥ⚆]┘
Od tej pory uwielbiam i lepię pierogi mimo że z tyłu głowy cały czas mi bębni jakie to jest piekielnie trudne, męczące, niemożliwe do zrobienia.
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzenie #foodporn
@arinkao: Trudne, nie, męczące - wtf? Czasochłonne - tak:
- ugotować ziemniaki
- poczekać, aż wystygną
- zrobić farsz
- przygotować ciasto
- ulepić pierogi
- ugotować
- umyć naczynia w tym stolnicę
Ja sobie opracowałem proporcję bazową dla 10+ pierogów (tyle co porcja), więc zrobić pierogi np na obiad dla 4 osób to żaden problem, szczególnie jak ci jedna osoba
Same kotlety i mielone.
W wielu domach nie robi się sałatek i surówek do obiadu bo to także jest wysiłek, drogo i skomplikowane. Dlatego w Polsce tak świetnie sprzedaje sie octowa surówka zamkowa ze słoika, octowe
Dzis wolałabym już zjeść kanapkę niż kupić pierogi w sklepie.
Podobnie jest z obieraniem całego kurczaka na części. Na początku pot i łzy, byłam jak pijany rzeźnik, 30 minut masakrowania kurczaka, dziś to ok 7 minut.