Aktywne Wpisy
![noipmezc](https://wykop.pl/cdn/c0834752/5d7654f63cfa7382ba61a3c58c179da389c0b2712a31b3da16af0288b1d763ea,q60.png)
noipmezc +16
Kochani, #!$%@? ostatnio lipe. Przyszedlem do domu troche podpity i glodny. Znalazlem w loduwce serek pic rel sprawdzam date no i sie zgadza tylko że nie bo #!$%@? pomylilem rok XD (nie pytajcie skad sie taki stary znalazl w loduwce). No i zjadlem se z nim 5 kanapek. W smaku byl w miare ok, jedynie pomyślałem że kiedyś był lepszy. Żadnych dolegliwości nie doświadczyłem.
![noipmezc - Kochani, #!$%@? ostatnio lipe. Przyszedlem do domu troche podpity i glodny...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/9e59e0162b8c3390adf9d23cdb93e9daab76a134d4901e6a6724ec2a7778ea74,w150.png)
źródło: serek
Pobierz![Kopytnik_1](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Kopytnik_1_reIcPSwSp3,q60.jpg)
Kopytnik_1 +5
Jadłam do jakiegoś czasu wyłącznie sklepowe, często sklepowo-domowe czyli z lokalnego sklepiku które ulepiła jakaś tam pani Zosia i są na pewno domowe. Albo zamawiała u jakiejś baby od której kupowała cała okolica bo ona je lepi i tak sobie dorabia do renciny.
Efekt? Nie byłam fanką pierogów, ot kluska, już wolałam dobry makaron z sosem.
Dopóki nie zjadłam prawdziwych pierogów u mamy niebieskiego. Niebo w gębie, nie ma żadnego porównania z tym co znałam └[⚆ᴥ⚆]┘
Od tej pory uwielbiam i lepię pierogi mimo że z tyłu głowy cały czas mi bębni jakie to jest piekielnie trudne, męczące, niemożliwe do zrobienia.
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzenie #foodporn
źródło: 20230824_145045
Pobierz@arinkao: Trudne, nie, męczące - wtf? Czasochłonne - tak:
- ugotować ziemniaki
- poczekać, aż wystygną
- zrobić farsz
- przygotować ciasto
- ulepić pierogi
- ugotować
- umyć naczynia w tym stolnicę
Ja sobie opracowałem proporcję bazową dla 10+ pierogów (tyle co porcja), więc zrobić pierogi np na obiad dla 4 osób to żaden problem, szczególnie jak ci jedna osoba
Same kotlety i mielone.
W wielu domach nie robi się sałatek i surówek do obiadu bo to także jest wysiłek, drogo i skomplikowane. Dlatego w Polsce tak świetnie sprzedaje sie octowa surówka zamkowa ze słoika, octowe
Dzis wolałabym już zjeść kanapkę niż kupić pierogi w sklepie.
Podobnie jest z obieraniem całego kurczaka na części. Na początku pot i łzy, byłam jak pijany rzeźnik, 30 minut masakrowania kurczaka, dziś to ok 7 minut.